Εθνική πόλο: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για το αργυρό μετάλλιο – «Είμαστε υπερήφανοι»

Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απηύθυνε ο πολιτικός κόσμος στην Εθνική ομάδα Πόλο των ανδρών, με την πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου να σημειώνει ιδιαίτερα το ήθος που επιδεικνύει η ομάδα.

Με ανάρτηση στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Όπως αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στη σπουδαία εθνική πόλο ανδρών για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Φουκουόκα! Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, που δεν διακρίνεται μόνο για τις επιδόσεις της αλλά και για το ήθος της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην εθνική ομάδα πόλο: «Μόνο συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών και την​ επιτυχία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης. Το σημερινό συγκλονιστικό αργυρό μετάλλιο είναι χρυσό για όλους, παίκτες, προπονητή και όλη την ομάδα τεχνικών και διοίκησης που είναι πίσω από αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια. Μια διάκριση που δεν είναι πυροτέχνημα, γιατί το ελληνικό πόλο μας κάνει συχνά και με συνέπεια περήφανους. Και γιατί συνοδεύεται από ήθος, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις του προπονητή της εθνικής μας.

Για αυτό και όλη η Ελλάδα ήταν σήμερα… «κρεμασμένη» στις οθόνες της και στα κινητά. Και πάλι μπράβο!  Οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες και να στηρίζουμε τα αθλητικά φυτώρια, τις υποδομές και τις ακαδημίες.

 

 

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην ομάδα και σημειώνει ότι οι αθλητές «έδωσαν τιτάνιο αγώνα και μας έκαναν υπερήφανους και αισιόδοξους σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς η πατρίδα μας δοκιμάζεται από τις φωτιές. Τους ευχαριστούμε.» Ο Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Ζαννιάς αναφέρει σε δήλωσή του: «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο των Ανδρών για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Φουκουόκα. Η επιτυχία της Εθνικής Ομάδας αποτελεί μία όαση χαράς και αισιοδοξίας, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες, σε μια περίοδο που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η Ελλάδα, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην Ουγγαρία αλλά «λύγισε» στη διαδικασία των πέναλτι με 13-14 (κανονικός αγώνας 10-10), μετά από μία σπουδαία εμφάνιση, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι διακρίσεις σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο αποδεικνύουν όχι μόνο το ταλέντο τους, αλλά και την άρτια προετοιμασία σε συνδυασμό με την πολυετή- διαχρονική δουλειά, που έχει γίνει από την ΚΟΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ελλάδος, με την πρόκριση της στον τελικό της διοργάνωσης, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, για 12η συνεχόμενη φορά και 17η συνολικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του αναφέρει:
«Μεγάλη θέληση, μεγάλη δύναμη, μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Πόλο για τη συγκλονιστική προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον προπονητή Θοδωρή Βλάχο και το επιτελείο του που κρατάει σταθερά την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή του κόσμου.»

Η Ελληνική Λύση σημειώνει ότι οι αθλητές του πόλο είναι πρωταθλητές στις καρδιές των Ελλήνων. «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης!  Αυτό το μεγάλο ΕΥΓΕ αξίζει μόνον σε εσάς, τους αθλητές μας που τίμησαν το εθνόσημο και σε κανέναν άλλον. Πριν αρχίσουν τα υποκριτικά συγχαρητήρια και τις δηλώσεις υπερηφάνειας, οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας ας σκεφτούν τις συνθήκες με τις οποίες προπονούνται οι πρωταθλητές μας: Χωρίς θερμαινόμενες πισίνες, με άθλιες υποδομές και μόνο εφόδιο, την αγάπη για το εθνόσημο και την Ελλάδα.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ