Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μάξιμο για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως η ΚΟ της ΝΔ σύσσωμη θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο αλλά κανείς δεν βάζει και το «χέρι του στην φωτιά» μέχρι να ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά τις 20 «γαλάζιες» διαγραφές από την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Γι’ αυτό τον λόγο από νωρίς το πρωί και μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκονται στην βουλή, θα βολιδοσκοπούν τους βουλευτές της ΝΔ, θα πληροφορούνται για την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου άμεσα να ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός για τις εξελίξεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανένας «γαλάζιος» βουλευτής – τουλάχιστον δημοσίως – δεν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται να βρίσκεται αρκετές ώρες πριν από την ψηφοφορία στο γραφείο του στην βουλή. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο «πολιτικό μασάζ» προς τους βουλευτές της ΝΔ θα έχουν οι Θ. Μπούρας και Μ. Κεφαλογιάννης.

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα τονίσει πως «η κατάσταση στην χώρα θα είναι πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε μέτρο εάν δεν υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο». Θα επαναλάβει πως είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων «δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» αναμένεται να πει ο Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης, θα μιλήσει θετικά για την στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ για τον Φώτη Κουβέλη δεν θα κρύψει την ενόχλησή του για την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει «παρών» στην σημερινή ψηφοφορία, ωστόσο, θα σημειώσει την σημαντική συνεισφορά του Φώτη Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και την δέσμευσή του ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εξαπολύσει οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «δεν έχει σχέδιο» και έχει ως μόνο στόχο την επιστροφή της χώρας στην δραχμή και την έξοδο της από την ευρωζώνη.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να επιτεθεί και στην Χρυσή Αυγή κάτι που συνηθίζει σε όλες τις τελευταίες του ομιλίες.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία

Στις 10 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 8 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία. Τον λόγο θα πάρουν οι εισηγητές των κομμάτων, οι υπουργοί όπως οι κ. Στουρνάρας και Βρούτσης αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων. Για να εγκριθούν τα μέτρα θα πρέπει να τα υπερψηφίσουν τουλάχιστον 151 βουλευτές.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ