Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες: Τα ντολμαδάκια, οι κόντρες για τα αθλητικά και ο… διπλωμάτης Penaut

Το κλίμα τόσο μεταξύ των υπουργών, όσο και στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν, ήταν ιδιαίτερα θερμό, κάτι που αποδεικνύουν και οι συζητήσεις των δύο ηγετών για θέματα εκτός πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό όταν έκλεισαν και οι κάμερες στο γεύμα εργασίας με τους δύο ηγέτες να δίνουν έμφαση σε αυτά που ενώνουν Ελλάδα και Τουρκία και όχι σε αυτά που χωρίζουν τις δύο χώρες.

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν όταν ο Ταγίπ Ερντογάν ανέβαινε τις σκάλες του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ο peanut με τον Έλληνα πρωθυπουργό να χαϊδεύει τον photobomber της ημέρας.

Όπως αναφέρoυν οι ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν κι άλλες χαριτωμένες στιγμές, αστεϊσμοί αλλά και χαμόγελα.

Μάλιστα, σχολιάστηκε ιδιαίτερα η στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος παρατήρησε πως τρώμε κι εμείς στην Ελλάδα ντολμαδάκια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διευκρινίζει πως στην χώρα μας τους ντολμάδες τους λέμε «γιαλαντζί», χρησιμοποιώντας την τούρκικη αυτή λέξη για να αποσπάσει τα χαμόγελα από τον κ. Ερντογάν.

Ακόμη, ο αθλητισμός φαίνεται πως είναι ένα κοινό θέμα συζήτησης καθώς πολλή κουβέντα έγινε για τον Εργκίν Αταμάν, τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, ενώ συζητήθηκε και το όνομα του προπονητή της Φενερμπαχτσέ Δημήτρη Ιτούδη.

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως παίζει μπάσκετ και τον κάλεσε στο επόμενο Ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας που θα γίνει στην Τουρκία οι Υπουργοί των δύο χωρών να φτιάξουν ομάδα και να παίξουν μπάσκετ, ενώ κουβέντα έγινε και για το ποδόσφαιρο με το όνομα του Τάσου Μπακασέτα που αγωνίζεται στην Τράμπζονσπορ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τέλος, ο Ταγίπ Ερντογαν κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθούν μαζί την επόμενη Άνοιξη τις λαξευτές εκκλησίες στην Καππαδοκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ