Επεισόδιο από τον Λαγό – Ο Βούτσης του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα – ΒΙΝΤΕΟ

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο Γιάννης Λαγός επανέλαβε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι προδότης και η κυβέρνηση που τον στηρίζει προδοτική.  

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης αμέσως παρανέβη και είπε ότι του αφαιρεί το λόγο. “Είπατε πράγματα ανεπίτρεπτα για δεύτερη συνεχή μέρα και το λέτε μάλιστα επίτηδες για να προκληθεί επεισόδιο στην αίθουσα. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η φρασεολογία περί προδοτών” σημείωσε ο κ. Βούτσης. Ο βουλευτής της ΧΑ επέμεινε ότι έχει δικαίωμα να πει την άποψή του, χαρακτήρισε δοτό τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και ήθελε να συνεχίσει την ομιλία του.

“Σας αφαιρώ το λόγο” είπε ξανά ο κ. Βούτσης.

“Δεν το περίμενα αλλά δείχνει το πόσο μη ανεκτικοί είστε σε αυτό που λέτε δημοκρατία” του απάντησε ο κ. Λαγός.

“Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους συστηματικά τη δημοκρατική διαδικασία την έχουν καταπατήσει. Γνωρίζετε ότι αυτό που έγινε προχθές στην επιτροπή έχει πάρει το δρόμο του για να υπάρξει από την επιστημονική επιτροπή της βουλής εισήγηση με το κατά πόσο σε απόρρητη συνεδρίαση της επιτροπής με την ανώτατη ηγεσία των ενόπλων  δυνάμεων επετράπη με την οποιονδήποτε τρόπο η βιντεοσκόπηση και το μοίρασμα και η αναπαραγωγή της σε εθνική κλίμακα” ανταπάντησε ο πρόεδρος της βουλής, σημειώνοντας πως είναι αχαρακτήριστικα όσα έγιναν στην Επιτροπή.  “Έχετε καταλάβει ότι αυτή η φρασεολογία η διχαστική η υβριστική αναφέρεται σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, σε κυβέρνηση που έχει πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και στις ένοπλες δυνάμεις;”συνέχισε. 

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε και πάλι προδότη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντας πως θα το πει άλλες 30 φορές. 

“Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά άλλες τριάντα φορές, όσες το είπατε και το γνωρίζετε διότι το κάνετε επί τούτου. Παρακαλώ να αποχωρήσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά αυτές οι λέξεις περί προδοτών. Είναι ντροπή” τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο Γιάννης Λαγός αποχώρησε πράγματι από την αίθουσα ενώ το λόγο ζήτησε να πάρει ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ωστόσο ο κ. Βούτσης αρνήθηκε να του τον δώσει και είπε: “Είχατε προετοιμάσει συστηματικά και τη σημερινή πρόκληση. Είναι η δεύτερη πρόκληση κατά αναίσχυντο τρόπο μέσα στο κοινοβούλιο. Πάρτε τα μέτρα της και η δημοκρατία θα πάρει τα δικά της” επισήμανε. 

 

 Διαβάστε επίσης

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ απαντά στην Χρυσή Αυγή

Ένταση στην Επιτροπή Άμυνας – Αποβλήθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.