Ελληνικά F-16 στο Ισραήλ με την ελίτ των μαχητικών πιλότων του κόσμου – ΦΩΤΟ

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι “best warriors” του κόσμου θα βρίσκονται στο Ισραήλ, για την άσκηση Blue Flag.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πρόκειται για την κορυφαία αεροπορική άσκηση Παγκοσμίως. Οι καλύτερες πολεμικές αεροπορίες δίνουν ραντεβού στο Ισραήλ, όπου από χθες Κυριακή και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα διεξαχθεί η άσκηση Blue Flag.

Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου θα κληθούν να φέρουν σε πέρας πολύπλοκα σενάρια και αποστολές, που μπορούν να διαδραματιστούν κατά τη διάρκεια μαχών.

F-16 Blue Flag

Στην άσκηση “Blue Flag 21” που διοργανώνει το Ισραήλ, συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ινδία.

F-16 Blue Flag F-16 Blue Flag F-16 Blue Flag F-16 Blue Flag

Πανδαισία μαχητικών αεροσκαφών, με τις κορυφαίες ιπτάμενες μηχανές να δίνουν το «παρών». Τα 5ης γενιάς F-35, τα θηριώδη δικινητήρια F-15 διασταυρώνονται με τα Eurofighter Typhoon, τα Mirage και τα F-16.

Η Ελλάδα συμμετέχει με 4 μαχητικά F-16 block 52+ adv. της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης, του Αράξου. Δεν είναι τυχαία η αποστολή των μαχητικών από την συγκεκριμένη Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

F-16 Blue Flag

F-16 Blue Flag

Είναι η ίδια Μοίρα της οποίας τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν τον Αύγουστο του 2020 στο αεροδρόμιο Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο της Κύπρου, κατά την διάρκεια της πρώτης άσκησης ΕΥΝΟΜΙΑ, που για πρώτη φορά συνολικά 8 ελληνικά μαχητικά πέταξαν και διανυκτέρευσαν στην μεγαλόνησο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε σε αυτή την άσκηση, κάτι που αποτυπώνει χαρακτηριστικά την διεθνή απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.