Τα ελληνικά Rafale απογειώνονται και η 6η «οχιά» μπαίνει στην ΕΑΒ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι πιλότοι και οι τεχνικοί της 332 Μοίρας συνεχίζουν εντατικά την εκπαίδευσή τους στην βάση του Μερικιάν, στο Μπορντό της Γαλλίας, πάνω στα μαχητικά 4,5 γενιάς Rafale που αποκτά η Πολεμική Αεροπορία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Βίντεο, που δίνεται στη δημοσιότητα από Γάλλο τεχνικό – εργαζόμενο στη βάση, όπου εδρεύουν και οι εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault, δείχνει τους Έλληνες πιλότους να βρίσκονται μέσα στα μαχητικά τα οποία απογειώνονται στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

Πρόκειται για τα μαχητικά με διακριτικά 402 και 403. Είναι το 2ο και 3ο στη σειρά Rafale από την πρώτη 6άδα που έχουμε παραλάβει έως το τέλος του χρόνου, για να ακολουθήσει εν συνεχεία η προσγείωσή τους στην Ελλάδα και η ένταξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, οι εργασίες είναι εντατικές για την «φωλιά» των υπερσύγχρονων αποκτημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα φέρουν την μεγάλη ανατροπή ισχύος στο Αιγαίο.

Το ΒΙΝΤΕΟ με τους Έλληνες πιλότους στα Rafale

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, το πρωί προσγειώθηκε το 6ο F-16 block 52+ στην 114 Πτέρυγα Μάχης κι από εκεί τροχοδρόμησε για τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, όπου πρόκειται να πάρει τον δρόμο της αναβάθμισης σε Viper. Πρόκειται για την 6η «οχιά» που βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης.

Με την τελευταία εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την απόκτηση επιπλέον 6 Rafale, όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε Viper, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει έναν συνολικό στόλο 84 Viper και 24 Rafale, δηλαδή 108 αεροσκαφών 4,5 γενιάς, καθιστώντας την ως μία από τις ισχυρότερες πολεμικές αεροπορίες της Μεσογείου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ