Εκλογές 2023: Το backstage του debate – Οι selfies, οι γραβάτες, το «αδίστακτο χρονόμετρο» και η «Παναγία γκέισα»

Το πρώτο debate έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, πέρασε πλέον στην ιστορία. Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, έχοντας απέναντί τους ισάριθμους δημοσιογράφους που τους έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες που είχαν συμφωνηθεί στη διακομματική επιτροπή. Η τηλεμαχία πραγματοποιήθηκε στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο του ΕΡΤNews, το βράδυ της Τετάρτης (10/5).

Τηλεθέαση: Πόσοι παρακολούθησαν το debate

Πρώτοι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έφτασαν το απόγευμα οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετείχαν στην τηλεμαχία. Οι προετοιμασίες έξω από το κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν πυρετώδεις, λίγο πριν την άφιξη των πολιτικών αρχηγών. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ προκειμένου να καλύψουν το debate, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, πρώτος έφτασε στο Ραδιομέγαρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ακολούθησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στη συνέχεια, στις εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έφτασαν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και τελευταίος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ράνια Τζίμα: Η στιγμή που μείναμε άναυδοι στο debate – «Δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες»

Κατάμεστο ήταν το Κέντρο Τύπου στον πρώτο όροφο, όπου περισσότεροι από 60 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την τηλεμαχία. Αρκετοί ήταν και οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ.

Μισή ώρα πριν από την έναρξη της τηλεμαχίας, οι εκπρόσωποι των κομματικών επιτελείων ενημερώθηκαν για τις θέσεις όπου θα κάθονταν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι τεχνικοί της ΕΡΤ ρύθμισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Εκλογές 2023: Η επόμενη ημέρα του debate – Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, τα «καρφιά» και τα παραλειπόμενα

Λίγα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ, οι δημοσιογράφοι πήραν τις θέσεις τους στο στούντιο. Το χιούμορ αλλά και οι selfies κυριάρχησαν λίγο πριν αρχίσει το debate. Σε χαλαρό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί, με τις στυλιστικές επιλογές του Δημήτρη Κουτσούμπα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ο πρωθυπουργός έκανε μία στάση πρώτα από το κοντρόλ, όπου χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους.

Τα μεσάνυχτα η τηλεμαχία έλαβε τέλος, ενώ το χιούμορ επανήλθε και στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, καθώς έβγαιναν από το Ραδιομέγαρο.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ με το παρασκήνιο του debate:

Ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ και η «Παναγία γκέισα»

Εκατέρωθεν «καρφιά» μπροστά και πίσω από τις κάμερες, χαμόγελα, μορφασμούς, ενδυματολογικά σχόλια, φωτογραφίες που εξέπληξαν, στιγμές αμηχανίας και κυνήγι του χρόνου. Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνέθεσαν το πλούσιο backstage του χθεσινού debate των πολιτικών αρχηγών.
Στο επίκεντρο του σχολιασμού βρέθηκαν οι γραβάτες των πολιτικών αρχηγών, ενώ στα παραλειπόμενα της τρίωρης τηλεοπτικής αναμέτρησης ξεχώρισε το άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Αλέξη Τσίπρα για τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε εκτός μικροφώνου στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Χαρίλαο Φλωράκη. Αυτός που δυσκόλεψε, ειδικά στην αρχή, τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν το… αδίστακτο χρονόμετρο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίστηκε πιστός στην τακτική επιστράτευσης φωτογραφιών, προκαλώντας έκπληξη με την «Ινδιάνα Παναγία» και την «Παναγία γκέισα».
Το παρασκήνιο περιλάμβανε και συζητήσεις για ένα debate για δύο, το οποίο, όπως αποκάλυψε, έθιξε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό σε κάποιο από τα διαλείμματα. Το κλίμα μεταξύ τους, πίσω από τις κάμερες, ήταν θετικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ