Χέδερ Άρμστρονγκ: Αυτοκτόνησε η «Βασίλισσα των μπλόγκερ μαμάδων»

Αυτοκτόνησε η “Βασίλισσα των μπλόγκερ μαμάδων” Χέδερ Β. Άρμστρονγκ, γνωστή και ως “Dooce”, σε ηλικία 47 ετών, σύμφωνα με την “Daily Mail“.

Η Άρμστρονγκ, η οποία ζούσε στο Σολτ Λέικ Σίτι στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε στο ιντερνετικό προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έγινε πρωτοπόρος μπλόγκερ, γράφοντας για τις δυσκολίες της μητρότητας, την μάχη της με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε σήμερα στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

«Χέδερ Μπρουκ Χάμιλτον, γνωστή και ως Χέδερ Β. Άρμστρονγκ, “Dooce”. Η αγάπη της ζωής μου. 19 Ιουλίου 1975 – 9 Μαΐου 2023. “Χρειάζεται ένας ωκεανός για να μην σπάσεις”. “Κρατήστε τους αγαπημένους σας κοντά και αγαπήστε όλους τους άλλους”», έγραφε η ανάρτηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Heather B. Hamilton (@dooce)

Ο φίλος της, Πιτ Άσντοου είπε στο “Associated Press” ότι αυτοκτόνησε αφού πρόσφατα υποτροπίασε έπειτα από 18 μήνες νηφαλιότητας. Η Άρμστρονγκ ήταν μεταξύ των πρώτων «μαμάδων μπλόγκερ», περιγράφοντας λεπτομερώς τους αγώνες της με την κατάθλιψη και τη γονεϊκότητα, από το 2001. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, έχοντας εκατομμύρια κόσμου ως αναγνωστικό κοινό.

Το 2016, αφού πάλεψε με την αυτοκτονική κατάθλιψη και μοιράστηκε τους αγώνες της στο διαδίκτυο, έλαβε μέρος σε μια κλινική δοκιμή στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Η δοκιμή διάρκειας τριών εβδομάδων περιλάμβανε το να βρίσκεται μερικά λεπτά σε κώμα τρεις φορές την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, καθώς έξι από τους δέκα ασθενείς που συμμετείχαν είπαν ότι η ψυχική τους υγεία βελτιώθηκε και συνέχισε να είναι καλύτερη για τρεις μήνες μετά. Δεν είναι σαφές εάν η θεραπεία προχώρησε ποτέ για έγκριση.

Μετά τη δίκη, η Άρμστρονγκ έγραψε για αυτό στο βιβλίο της “The Valedictorian of Death”,το πείραμα χρησιμοποίησε αναισθησία με προποφόλη για να “ισοπεδώσει” τον εγκέφαλό της για 15 λεπτά. Ήταν το τρίτο άτομο που το δοκίμασε. Σε συνέντευξή της στη “New York Post” δήλωσε σχετικά με τη θεραπεία, ότι δεν φοβόταν καθόλου ότι μπορεί να τη σκοτώσει. Το έκανε δέκα φορές και παρατήρησε μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά της μετά από αρχικές περιόδους ναυτίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Heather B. Hamilton (@dooce)

Η Χέδερ μιλούσε επίσης ανοιχτά για τις μάχες που έδωσε με την νηφαλιότητα. Στις 6 Απριλίου, στην τελευταία της ανάρτηση σε μπλογκ έγραψε ότι: «Στις 8 Οκτωβρίου 2021 γιόρτασα έξι μήνες νηφαλιότητας μόνη μου στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι μου, νιώθοντας σαν να ήμουν τραυματισμένο ζώο που ήθελε να μείνει μόνο για να πεθάνει. Δεν υπήρχε κανένας στη ζωή μου που να μπορούσε να καταλάβει πόσο συμβολική ήταν για μένα μια νίκη, αν και ήταν γεμάτη με δάκρυα και λυγμούς τόσο βίαιη που κάποια στιγμή νόμιζα ότι το σώμα μου θα χωριζόταν στα δύο. Η θλίψη με βύθισε σε “παλιρροϊκά κύματα πόνου”. Για μερικές ώρες δυσκολευόμουν να αναπνεύσω.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Heather B. Hamilton (@dooce)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ