Εκλογές 2023: Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερωνύμου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, την Σοφία, τον Κωνσταντίνο και την Δάφνη. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πιασμένος χέρι χέρι με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ενώ πιασμένες από το χέρι ήταν και οι δύο κόρες τους.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως ορίζει το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Μετά την ορκωμοσία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φίλησε την Ντόρα Μπακογιάννη, την Κατερίνα και την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, οι οποίες παρακολούθησαν την τελετή συγκινημένες.

Δείτε την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Δείτε βίντεο από την έξοδο του πρωθυπουργού από το Προεδρικό Μέγαρο:

Σημειώνεται ότι στις 17:00 θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ