Εκλογές 2023: Στο «φουλ» οι προετοιμασίες μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες – Πώς θα «τρέξει» η διαδικασία για τα αποτελέσματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες στα εκλογικά τμήματα ενόψει των αυριανών εκλογών με τις κάλπες να ανοίγουν στις 7 το πρωί.

Εκλογές 2023: Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, με δηλώσεις του στο enikos.gr ξεκαθάρισε πως η διαδικασία της προετοιμασίας προχωράει κανονικά και ήδη ένα τεράστιο ποσοστό των δικαστικών αντιπροσώπων έχει παραλάβει τους εκλογικούς σάκους.

Εκλογές 2023: Στις κάλπες οι ομογενείς – Με σημαίες και πανό στα εκλογικά τμήματα

«Η πορεία της παραλαβής των εκλογικών σάκων είναι κανονική. Ήδη έως πριν από μία ώρα είχε παραληφθεί το 91% των εκλογικών σάκων. Στις επόμενες 3 με 4 ώρες θα έχουμε το 100%. Αυτό βέβαια, όπως γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, θα βοηθήσει την Κυριακή των εκλογών, ούτως ώστε ο δικαστικός αντιπρόσωπος να καταγράψει τα ψηφοδέλτια. Ευελπιστούμε στις 8:30 με 21:00 να έχουν την τελική πρόβλεψη», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Σταυριανουδάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα συνεχιστεί και η καταγραφή της σταυροδοσίας, γύρω στις 12 το βράδυ θα έχουμε την τελική προσέγγιση και γι’ αυτούς. Δεν θα έχουμε αγωνία να περιμένουμε μέχρι την άλλη μέρα το πρωί. Απρόοπτα δεν υπάρχουν. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει μεγάλη εμπειρία, ξέραμε πως επρόκειτο κάποια στιγμή να γίνουν εκλογές. Ήμασταν σε ετοιμότητα».

Εκλογές 2023: Καφές, τσίπουρα και μεζέδες – Ημέρα χαλάρωσης για τους πολιτικούς αρχηγούς

Η ψήφος των αποδήμων

Παράλληλα, σχετικά με την ειδική περίπτωση της ψήφου των αποδήμων, αυτή όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών  ήταν μία πολύ πιο δύσκολη διαδικασία.

«Στις 99 κάλπες που έχουν στηθεί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν περισσότεροι από 22.000 Έλληνες. Η διαδικασία έχει αρχίσει από χθες το βράδυ στην Αυστραλία. Ολόκληρη  η Ευρώπη ψηφίζει. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Ευρώπη. Αύριο το πρωί θα έχουμε το πλήρες καταγραφικό αποτέλεσμα σε σχέση με το πόσοι ψήφισαν σε όλο τον κόσμο. Στο Σίδνει ολοκληρώθηκε η διαδικασία, έχουν ψηφίσει οι 52 στους 99» είπε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ