Εκλογές 2023: «Ψήνεται» debate πολιτικών αρχηγών – «Παράθυρο» από τον Οικονόμου, τι απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις εκλογές. Τα κομματικά επιτελεία κινούνται με το βλέμμα στις κάλπες, ενώ έχει αρχίσει η συζήτηση για το αν θα πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

«Πόσα Υπουργικά έχουμε ακόμα μπροστά μας και αν το σημερινό άτυπο debate που έχετε εσείς στην «ΕΡΤ» με την κυρία Τσαπανίδου, είναι ίσως και προάγγελος ενός debate του Πρωθυπουργού με τον κ. Τσίπρα;». Αυτή ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε ο Γιάννης Οικονόμου και  η Πόπη Τσαπανίδου θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στο ertnews.

«Υπουργικά Συμβούλια θα έχουμε ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων, μέχρι να διαλυθεί η Βουλή. Από εκεί και πέρα, όταν έρθει η ώρα να διαλυθεί η Βουλή, θα το μάθετε με τον πιο επίσημο και απόλυτο τρόπο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ένα από τα ζητούμενα πάντοτε διαβούλευσης ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων, είναι και ο πολιτικός διάλογος, η τηλεμαχία, κατά το ελληνικότερον, να μην το λέμε debate, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως και μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται, αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης.

Όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, θα μπορούμε να τα δούμε αυτά πολύ πιο συγκεκριμένα. Να προσθέσω, όμως, ότι είχαμε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, αυτής της κυβερνητικής θητείας, να έχουν οι Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συζητήσεις, διαλόγους ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο τόσες, όσες, αν θυμάμαι καλά, δεν έχουν ξαναγίνει σε άλλες κυβερνητικές θητείες», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σε διευκρινιστική ερώτηση που του τέθηκε απάντησε ότι δεν αρνητικός για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου debate μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

 Η απάντηση Τσαπανίδου

«Αντί ο κ. Οικονόμου να μιλά αόριστα για “ανοιχτό ενδεχόμενο” ενός debate μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία. Και για εκλογές και για debate», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Διότι και το 2019 “ανοιχτό ενδεχόμενο” άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο» καταλήγει η κα. Τσαπανίδου.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων

Tο ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι δεν νοείται τηλεμαχία χωρίς την συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντηρούν το τοξικό κλίμα στο πολιτικό διάλογο. Αφορμή για τη έντονη διαμαρτυρία και τις επικρίσεις του κόμματος αποτελεί το γεγονός ότι μένει ανοιχτή η προοπτική να διεξαχθεί debate ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν σε πηχυαίους τίτλους την τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα με σκοπό να συντηρήσουν τον τοξικό πολιτικό διάλογο, τον οποίον, εξάλλου, με συνέπεια υπηρέτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα και νομίζοντας πως έτσι ευνοούν την προσωπική πολιτική τους διάσωση» αναφέρει το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ενώ επισημαίνεται πώς είναι «αυτονόητο ότι δεν θα θυσιαστεί το δικαίωμα των πολιτών να ακούσουν όλες τις απόψεις των κομμάτων προς χάριν επιλογών τεχνητής πόλωσης, που βλάπτουν τη χώρα και την προοπτική της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ