Ειδικό Δικαστήριο: Τι κατέθεσε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Attica Βank

«Τσαπατσουλιστάν της δεκαετίας του ’70» χαρακτήρισε την εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα ο Αθανάσιος Τσάδαρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Attica Bank, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία.

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα απολογηθεί ο Νίκος Παππάς – Η κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη

της Άννας Κανδύλη

«Ούτε 100 ευρώ δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη από το 2017 και μετά» είπε ο μάρτυρας,  υποστηρίζοντας πως ο Χρήστος Καλογρίτσας τον είχε πιέσει αφόρητα τότε, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση από τη τράπεζα 40 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού, με εγγύηση τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη.

Ειδικό Δικαστήριο: To SMS του Νίκου Παππά στον Καλογρίτσα και η κατάθεση Στουρνάρα

«Είναι άδικο να έχουμε καταχωρηθεί ως “Βοσκοτόπια BANK”.  Tότε, στις 14-9-2016, πήγαμε στον Καλογρίτσα και του κατέστησα σαφές ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Εκείνος απλά μας είπε ότι έχει μια έκταση 5 χιλιάδων στρεμμάτων στην Ιθάκη. Σε τέσσερις ημέρες έπρεπε να δώσει το τίμημα και μας ζητούσε δάνειο με ενέχυρο βοσκοτόπια… Εγώ απειλήθηκα από τον Καλογρίτσα. Πάντα είχα τους συνεργάτες μου δίπλα, η πίεση ήταν ασφυκτική. Έφτασε να μου πει ότι “αυτοί που σε καλύπτουν από την ΤτΕ, δεν θα τους περάσει και εγώ τα 40 εκατομμύρια θα τα πάρω” και τότε εγώ έλυσα τη συνεδρίαση και έφυγα. Αυτή η πίεση μας έκανε να πάρουμε ως ΔΣ απόφαση ότι δεν χρηματοδοτούμε κανένα ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ερωτηθείς σχετικά πάντως υποστήριξε ότι ο Καλογρίτσας δεν επικαλέστηκε ούτε τον Παππά ούτε κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος, για να πάρει τα λεφτά, ενώ, όπως είπε ούτε ο ίδιος είχε δεχθεί πιέσεις από κάποιο μέλος της τότε κυβέρνησης.

Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Ένταση για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα

Αναφερόμενος στην έκδοση της επίμαχης εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ζήτησε ο Καλογρίτσας μέσα προς τέλη Αυγούστου 2016, λίγο πριν δηλαδή την καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, είπε πως η ΑΤΤΙΚΑ αρνήθηκε την έκδοσή της, καθώς ο επιχειρηματίας δεν είχε το πιστωτικό όριο. Τα χρήματα ήρθαν τελικώς από την CCC , την κατασκευαστική εταιρεία των αδελφών Χούρι, τα οποία ελέγχθηκαν ενδελεχώς από την τράπεζα, όπως σημείωσε ο μάρτυρας.

«Πιστοποιήθηκε η καθαρότητα των χρημάτων και εκδόθηκε η εγγυητική επιστολή και προχώρησε. Το 2021-22 άκουσα πρώτη φορά ότι υπάρχει αμφισβήτηση των χρημάτων».

Θα απολογηθεί ο Καλογρίτσας

Σε αντίθεση με τον Νίκο Παππά που όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροί του στο δικαστήριο  θα εκπροσωπηθεί από τους ίδιους, ο Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως για να δώσει την δική του εκδοχή σχετικά με όσα έγιναν στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όσον αφορά στην κλήση σε κατάθεση του γιού του επιχειρηματία, Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, το δικαστήριο απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του πρώην υπουργού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ