Ψευτογιατρός: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των συγγενών των θυμάτων

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των συγγενών των θυμάτων του 66χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να καταλήξουν.

Ψευτογιατρός: Ισχυριζόταν ότι είχε θεραπεύσει συγγενείς του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ – Χρησιμοποιούσε ονόματα Ελλήνων πρωθυπουργών

«Έπεισε την κόρη μου να σταματήσει την αγωγή της »λέει γυναίκα που κατήγγειλε πρώτη τη δράση του ψευτογιατρού

«Μας επισκέφτηκε, εμφανιζόμενος σαν γιατρός νευρολόγος. Είπε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση η κόρη μου και ότι θα γίνει σίγουρα καλά. Είπε ότι έπρεπε η κόρη μου να πάει στην Γερμανία να κάνει κάτι ειδικές εξετάσεις. Πράγματι πήγαμε στην Γερμανία (σ.σ. σε ένα κέντρο που πρότεινε ο ψευτογιατρός), έκανε η κόρη μου την εξέταση, της είπαν για κάποια αγωγή, η οποία θα περιείχε κάποια πευκίδια, και στην συνέχεια θα έκανε βλαστοκύτταρα και πολύ σύντομα θα ήταν τελείως καλά» ανέφερε, μιλώντας στο «Tlive» η γυναίκα που κατήγγειλε πρώτη τη δράση του ψευτογιατρού

Και συμπλήρωσε: «Περάσανε τρεις μήνες, είδαμε ότι η κόρη μου όχι μόνο δεν πήγαινε καλά, αλλά έχανε δύναμη. Ο ψευτογιατρός μας είπε ότι “καλό θα είναι να κόψει το φάρμακο που της δίνει ο γιατρός στην Ελλάδα γιατί αυτό είναι που αντιδράει και δεν πιάνουν τα πευκίδια”. Έπεισε την κόρη μου να το σταματήσει παρά την δική μου αντίδραση. Στην συνέχεια το παιδί χειροτέρευε. Κάπου εκεί εγώ άρχισα να ψάχνομαι. Πήγα στον Ιατρικό Σύλλογο και είδα ότι δεν είναι γιατρός και κατέληξα ότι ήταν φυσικοθεραπευτής. Του έκανα μήνυση φυσικά και αγωγή. Από την δική μου μήνυση σιγά σιγά “ξετυλίχθηκε το κουβάρι” και βρέθηκαν και οι υπόλοιποι».

Ψευτογιατρός: Έτσι έστησε την κομπίνα με τον Γερμανό γιατρό – Ο ρόλος της συζύγου του

«Μέσα σε 1,5 χρόνο ο ψευτογιατρός μας απέσπασε συνολικά 130 χιλιάδες ευρώ» πρόσθεσε.

Τι καταγγέλλουν συγγενείς θυμάτων  του «ψευτογιατρού»

«Ο γιος μου είχε νευρολογικό πρόβλημα. Από το νοσοκομείο που έκανε τις τελευταίες εξετάσεις, που νοσηλεύτηκε, μας είπαν ότι καταστρέφονται τα κύτταρα του εγκεφάλου του. Και αυτός (σ.σ. ψευτογιατρός) μας είπε “δεν είναι τίποτα, θα σας κάνουμε τα βλαστοκύτταρα”» καταγγέλλει ένας πατέρας που εξαπατήθηκε από τον «ψευτογιατρό».

Ψευτογιατρός: Έστηνε «παγίδα» με πολιτικούς, καλλιτέχνες και αθλητές – Με αυτά τα φιαλίδια υποσχόταν θεραπεία – ΦΩΤΟ

«Μας διαβεβαίωσαν ότι το παιδί θα γίνει καλά. Θα αναρρώσει πλήρως. Ο αδελφός μου έμπαινε κι έβγαινε στα νοσοκομεία. Διαγνώστηκε με νευρολογικό πρόβλημα, που με απλά λόγια ήταν εκφύλιση εγκεφάλου. Οι γιατροί δεν μας έδιναν ελπίδες. Αυτός ο άνθρωπος εμφανίστηκε σαν σωτήρας. Προϋπόθεση ήταν ότι πρέπει να κόψει την αγωγή του. Οπότε καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση πήρε την κατηφόρα. Ο αδελφός μου έφυγε το 2017, αλλά σε πολύ κακή κατάσταση. Κάποια στιγμή επικοινώνησε ο πατέρας μου και του είπε ότι “θα σε κυνηγήσω” και του απάντησε “δεν έχεις στοιχεία”. Του ζήτησε να του επιστρέψει τα λεφτά» λέει η αδελφή ενός άνδρα που «έπεσε» στα χέρια του ψευτογιατρού. Όπως υποστήριξε, τα χρήματα που του είχαν δώσει, άγγιξαν τις 50.000 ευρώ.

«Θα αστειεύεστε βέβαια» ήταν η απάντησή της στην ερώτηση εάν ο «ψευτογιατρός» έδινε αποδείξεις για τα ποσά που έπαιρνε. «Ο ψευτογιατρός ο Έλληνας είχε ένα φυσικοθεραπευτήριο εδώ, όπου εκεί δεχόταν τον κόσμο και εκεί ερχόταν και ο Γερμανός. Μας ειδοποιούσε ότι ο Γερμανός ήρθε και να πάμε να συζητήσουμε περαιτέρω πράγματα. Πηγαίναμε λοιπόν, έβλεπε την κατάσταση και έλεγε “καλά πάνε τα πράγματα” και “προχωράμε”. Η μητέρα μου του έλεγε ότι “μα δεν βλέπετε; δεν πάνε καλά τα πράγματα”. “Όχι” της έλεγε. “Καλά πάνε απλά τον έχετε κακομαθημένο”. Υποτίθεται ότι του έκανε βλαστοκύτταρα μέσα σε αυτό το φυσικοθεραπευτήριο. Ζήτησε ο πατέρα μου την τελευταία φορά το μπουκαλάκι για να το πάει στο χημείο και του είπε “τι το θες;”. Του απάντησε ότι αυτά τα μπουκαλάκια επιστρέφονται πίσω στην Γερμανία. Σε τελευταία μεγάλη κρίση που έκανε ο αδερφός μου και το πήγαμε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε η μητέρα μαζί του και της είπε “υπόγραψε τώρα και πάρε τον από εκεί”» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ