Απατεώνας με πολλά «πρόσωπα» έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένους – Πώς έκλεβε χρήματα και κοσμήματα

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων συνανθρώπων μας σε διάφορες περιοχές της Αττικής διέπραττε ένας 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη στα Καμίνια το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης κατάφερνε να μπει στα σπίτια των ηλικιωμένων, προσποιούμενος τον λογιστή ή τον τεχνικό μέτρησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή τον συντηρητή συστημάτων φυσικού αερίου ή ισχυριζόταν ότι τακτοποιούσε θέματα κτηματολογίου και πολεοδομίας.

Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και έμπαινε στα σπίτια, αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 57χρονου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-1-2023, στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 57χρονος ημεδαπός, για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Έπειτα από έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, επετεύχθη η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός του 57χρονου στην περιοχή των Καμινίων.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, ο 57χρονος προσποιούμενος, κατά περίπτωση, τον λογιστή, τον τεχνικό μέτρησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τον συντηρητή συστημάτων φυσικού αερίου, πρόσωπο που τακτοποιούσε θέματα κτηματολογίου και πολεοδομίας, εισερχόταν στις οικίες ηλικιωμένων προσώπων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Μετά από έρευνα στην οικία του στην περιοχή των Καμινίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφή, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, συνολικά, -11- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων διαπραχθείσες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ