Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι οι δύο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές – Τι πιστεύουν οι πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι δυο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης το 30% απάντησε ο Νίκος Δένδιας, το 15% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, το 12% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, το 8% ο Κωστής Χατζηδάκης, το 7% ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%.

Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως και ο Μάκης Βορίδης με 3%, ο Χρήστος Σταικούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 2% και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Σκρέκας με 1%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται και πάλι ο Νίκος Δένδιας με 49%. Ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Στο ερώτημα για το εάν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 48% απαντά «όχι» και το 47% λέει «ναι».

Στο ίδιο ερώτημα, οι αναποφάσιστοι απαντούν κατά 63% «ναι» και 28% «όχι».

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών η ΝΔ έχει ποσοστό 65%, το ΣΥΡΙΖΑ 56% και το ΠΑΣΟΚ 80%.

Στην ερώτηση για το τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023 το 40% είχε ψηφίσει ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ το 16%, το ΠΑΣΟΚ το 8% και το 6% Σπαρτιάτες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ