Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές – Τι πιστεύουν οι πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 27% με αναγωγή επί των εγκύρων. Στη δεύτερη “θέση” βρίσκεται η απάντηση «δεν ξέρω, δεν απαντώ» με 17,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 8,9% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 6,4%. Στο 3,6% η Νίκη και στο 3% η Πλεύση Ελευθερίας. Ακολουθούν η Νέα Αριστερά με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, το ΜέΡΑ25% με 2,3%.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 77% ότι «γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» και το 11% ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Το 12% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», το 38% απαντά «καθόλου», «λίγο» το 29%, «αρκετά» το 22%, «πολύ» το 5% και «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» 6%.

«Όχι» απαντά επίσης το 77% των συμμετεχόντων στο ερώτημα «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχουν γίνει όσα πρέπει ώστε να μην επαναληφθεί».

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος από το Συνέδριο, το 47% απαντά «το ίδιο με πριν», το 23% «αποδυναμωμένος», το 15% ενισχυμένος, ενώ το 15% «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Το 37% αναφέρει πως η γνώμη του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μετά το Συνέδριο, είναι «το ίδιο κακή», ενώ το 22% απαντά «χειρότερη». Το 16% απαντά «το ίδιο καλή» και το 7% λέει «καλύτερη». Παράλληλα, το 18% λέει «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 39% απαντά πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα επηρεάσει «πολύ» την ψήφο του στις ευρωεκλογές, το 32% απαντά «καθόλου» και το 20% «λίγο».

Το 42% απαντά πως δεν θα επηρεάσει «καθόλου» την ψήφο του το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 30% απαντά «πολύ» και το 21% «λίγο».

Παράλληλα, το 37% απαντά πως θα επηρεάσουν «πολύ» την ψήφο του οι αγροτικές κινητοποιήσεις το 29% «λίγο» και το 27% «καθόλου».

Το 46% δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 29% δηλώνει «λίγο ικανοποιημένο» και το 23% «πολύ/αρκετά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ