Debate Βόζεμπεργκ – Φαραντούρη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης.

Ο Νίκος Φαραντούρης εξήγησε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας αφού προέκυψε από «εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των προκριματικών εκλογών και αυτό είναι μία καινοτομία και μία σπονδή στην Δημοκρατία».

«Οι δημοσκοπήσεις μέρα με την μέρα δείχνουν αυτό που όλη η κοινωνία αφουγκράζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ενώ απεναντίας η ΝΔ φθίνει», τόνισε ο Νίκος Φαραντούρης. Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικές εκλογές ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου εξήγησε ότι υπάρχουν εξελίξεις που οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν είχαν λάβει υπόψη τους όταν πήγαν στις κάλπες. «Υπάρχουν πράγματα που γεννήθηκαν εκ των υστέρων και κλονίζουν ισχυρά την λαϊκή εμπιστοσύνη», ανέφερε ο Νίκος Φαραντούρης.

Από την πλευρά της η Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε ότι «σπονδή στην Δημοκρατία θα έλεγα ότι είναι όσα πρόσωπα εκλεγούν να υπηρετήσουν αυτό που παραδοσιακά απαιτούσαν οι ψηφοφόροι από τους Έλληνες ευρωβουλευτές να λειτουργούν ως Εθνική Ελλάδος. Να μην συκοφαντούν την χώρα και να μην κατηγορούν την κυβέρνηση η οποία πριν από λίγους μήνες επιβραβεύθηκε να εκλεγεί από την συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων».

Επιπλέον εκτίμησε ότι οι υποθέσεις των Τεμπών και των υποκλοπών δεν θα επηρεάσουν την ψήφο των ευρωεκλογών «υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι να φτάσουν οι πολίτες στην ψήφο θα έχουν εξηγηθεί όλα καταρχάς από την τακτική Δικαιοσύνη. Θα έχουν υπάρξει απαντήσεις».

«Δεν αδικώ τους πολίτες που έχουν τα ερωτηματικά τους. Περιμένουν απαντήσεις οι πολίτες αλλά σίγουρα δεν εμπιστεύονται έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δηλώνει ρητά ότι η Δικαιοσύνη έχει πάψει να είναι το αποκούμπι των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Νίκος Φαραντούρης υποστήριξε ότι το θέμα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων έχει γίνει θέμα σε ΜΜΕ των Βρυξελλών.

«Όταν μου στέλνουν screenshot από την ολλανδική τηλεόραση ότι οι συνοδοιπόροι σας καταχρώνται της εμπιστοσύνης των λαών που τους έστειλαν εκεί πάνω και κομματικοί εγκάθετοι και κυβερνητικά στελέχη καταχρώνται την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και κάνουν παραμάγαζο το υπουργείο Εσωτερικών του κομματικού μηχανισμού αυτό περιποιεί τιμή για την χώρα μας στις Βρυξέλλες;», αναρωτήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πήρατε μεγάλη φόρα αναφέροντας δημοσίευμα ότι δήθεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όχι μόνο το αγνοώ αλλά θα μου επιτρέψετε το αμφισβητώ. Τέτοιο δημοσίευμα παρακαλώ να μου το δώσετε», απάντησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εξάγει την αντιπολίτευση στο εξωτερικό.

«Ποια αντιπολίτευση κυρία Βόζεμπεργκ; (σ.σ. η κριτική) Είναι το αυτονόητο σε μία Δημοκρατία», είπε ο Νίκος Φαραντούρης. «Είναι καταγγελτικός και χωρίς επιχειρήματα ο λόγος σας», σχολίασε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ακούστε τα ηχητικά:

ΜΕΡΟΣ Α

ΜΕΡΟΣ Β

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ