Μητσοτάκης στην εκδήλωση για το bullying: Κι εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο

Σε ένα προσωπικό βίωμα από τα σχολικά του χρόνια, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε μία μαθήτρια, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας (bullying) στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

«Όταν είδα το βίντεο ήρθαν και σε εμένα πίσω κάποιες αναμνήσεις. Κι εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο, ήταν αστείο και λίγο πολύ κάτι το οποίο γινόταν για τους πολύ καλούς μαθητές», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι κατά συνέπεια το βίντεο που προβλήθηκε δεν του ήταν κάτι ξένο ή ασυνήθιστο.

«Ήταν χαβαλές τότε κι έτσι λίγο πολύ όλοι τον αντιμετωπίζαμε. Κι εγώ ως χαβαλέ τον αντιμετώπιζα, πήγαινα και μάζευα την τσάνταΉμουν πολύ αγαπητός μαθητής, ήμουν πρόεδρος κάποια στιγμή της μαθητικής κοινότητας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Τότε δεν δίναμε πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα φαινόμενα, θα έλεγα ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας της σχολικής ζωής και μπορεί μεν εμένα αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όμως μπορώ να σου πω ότι υπήρχαν συμμαθητές μας, οι οποίοι υπέφεραν. Τους μιλάς τώρα για το σχολείο και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση, δεν συμμετέχουν στις δράσεις των αποφοίτων, έχουν μία πολύ κακή εικόνα για το σχολείο και είμαι σίγουρος ότι ένας λόγος είναι ότι υπήρχαν τέτοια φαινόμενα, τα οποία τους τραυμάτισαν και αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη συνέχεια».

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «αυτά είναι τραύματα τα οποία μπορούν να μείνουν και να αφήσουν και κατάλοιπα, εάν δεν μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε» και συμπλήρωσε πως «τώρα ξέρουμε περισσότερα πια, όπως ξέρουμε πχ πόσο κακό κάνει το κάπνισμα… Οι κοινωνίες προχωρούν». Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι «η ψυχική υγεία και των παιδιών και των εφήβων, είναι ένα ζήτημα που στη δικιά μας εποχή δεν μας απασχολούσε, δεν υπήρχε η έννοια της ψυχικής υγείας, δεν τα συζητούσαμε καν, δεν τα ξέραμε ότι υπήρχαν. Τώρα τα ξέρουμε…» και επισήμανε την ανάγκη για κοινωνικούς λειτουργούς και περισσότερους ψυχολόγους στα σχολεία.

«Η δικιά σας ηλικία έχει μεγαλύτερη άνεση να μιλάει γι’ αυτά και να αναζητεί βοήθεια. Θα μιλήσεις σε όποιον εμπιστεύεσαι…» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους μαθητές και κατέληξε λέγοντας πως «όλα αυτά τα θέματα πια αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και έχουμε και την δυνατότητα να μπορούμε επιστημονικά να τα καταλαβαίνουμε καλύτερα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ