Debate Βορίδη – Ραγκούση στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Διαφάνειας, Γιάννης Ραγκούσης.

«Τίθεται σαν σημείο σκληρής αυτοκριτικής ότι στις διαδικασίες λειτουργίας στον τρόπο με το οποίο εκπαιδεύτηκε το προσωπικό, στα θέματα των τοποθετήσεων έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα πράγματα» είπε αρχικά ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Ραγκούσης από την πλευρά του σημείωσε πως «ο κ. Γεραπετρίτης δεν δικαιούται να λέει τέτοια ψέματα. Είναι απολύτως βέβαιο και όποιος πάει στον σταθμό του ΟΣΕ στην Λάρισα θα το διαπιστώσει, ότι από τον Ιούλιο του 2019 είχε παύσει να λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης».

Οι συνεργασίες, οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια κάμψη στα ποσοστά της κυβέρνησης, αυτή την κάμψη δεν φαίνεται να την καρπώνεται η αντιπολίτευση και φαίνεται ότι υπάρχει μια μετακίνηση στους αναποφάσιστους. Η ανάλυση τώρα αυτών των δεδομένων είναι σχετικά πρόωρη, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Όποτε προκηρυχθούν εκλογές θα υπάρξει μια συνολικότερη συζήτηση και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και για το πώς σκέφτεται κανείς το μέλλον.

Η επιλογή της αυτοδυναμίας για εμάς έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Θεωρούμε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αποτελεσματικότερες, επαρκέστερες και ταχύτερες. Με ρωτήσατε αν αλλάζουμε κάτι στην στρατηγική μας, την στρατηγική μας δεν την καθορίζουμε ανάλογα με τους εκλογικούς συσχετισμούς αλλά ανάλογα με αυτό που θεωρούμε ότι είναι σωστό για τον τόπο» περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «και μετά την τραγωδία των Τεμπών αλλά όχι μόνο για αυτήν, έχει σχεδόν εκμηδενιστεί η δυνατότητα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να συνεχίσουν να προτάσσουν ως στρατηγικό στόχο την αυτοδυναμία της ΝΔ, γιατί πια στο μυαλό των περισσότερων πολιτών αυτοδυναμία Μητσοτάκη ισοδυναμεί με τραγωδία στα Τέμπη, με παράνομες παρακολουθήσεις. Θα συμφωνούσα με μια εκτίμηση ότι απομακρύνεται ο πολιτικός στόχος της ΝΔ, αλλά και όλη αυτή η άποψη της ΝΔ ότι η χώρα πρέπει να κυβερνάται από αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ