Δολοφονία 12χρονης στην Γερμανία: Οι συμμαθήτριές της αφού την μαχαίρωσαν δημοσίευσαν βίντεο στο TikTok

Ο βίαιος θάνατος της 12χρονης Luise συγκλόνισε όλη τη Γερμανία. Δράστες της άγριας δολοφονίας είναι δύο κορίτσια, μόλις 12 και 13 ετών. Φανερά χωρίς κανένα συναίσθημα, μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου την συμμαθήτριά τους σε ένα απομακρυσμένο δάσος. Οι δυο τους δημοσίευσαν ένα άρρωστο βίντεο με τις ίδιες να χορεύουν στο TikTok την επόμενη μέρα αφότου μαχαίρωσαν το θύμα περισσότερες από 30 φορές.

Η εξαφάνιση της Luise δηλώθηκε από την οικογένειά της στις 11 Μαρτίου και βρέθηκε νεκρή στο δάσος την επόμενη μέρα.

Το θύμα φέρεται να δεχόταν εκφοβισμό από τις δύο συμμαθήτριές της, πρώην φίλες της, για μήνες. Όταν μίλησε σε έναν δάσκαλο για τον εκφοβισμό, τα κορίτσια ηλικίας 13 και 12 ετών τη μαχαίρωσαν 30 φορές «για εκδίκηση» στο δάσος στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild .

Τα κορίτσια γνωρίζονταν για χρόνια, έπαιρναν μαζί το σχολικό λεωφορείο και ήταν ακόμη και στην ίδια τάξη στο σχολείο.

Ένας γείτονας είχε δει τα δύο κορίτσια καθώς περπατούσαν στο δάσος με τη Luise. «Έδωσαν κατάθεση για το θέμα και στο τέλος παραδέχτηκαν το έγκλημα», είπε ο Florian Locker, επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας του Koblenz.  Η 13χρονη φέρεται να είχε αναγκάσει την 12χρονη να τη βοηθήσει.

Ο κ. Locker αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επειδή οι ύποπτοι είναι πολύ νέοι για να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνοι για τις πράξεις τους στη Γερμανία, καθώς η ηλικία της ποινικής ευθύνης ξεκινά μόλις στα 14. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το «μικρό μαχαίρι» που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα.

Μετά τη δολοφονία, τα κορίτσια επέστρεψαν στο σπίτι της 13χρονης. Την 12χρονη παρέλαβε ο πατέρας της λίγο αργότερα. Στη συνέχεια, το μεγαλύτερο κορίτσι κάλεσε τους γονείς της Luise και τους είπε μια ιστορία με ψέματα, λέγοντας ότι η Luise άρχισε να επιστρέφει στο σπίτι στις 5.30 μ.μ. και ήθελε να την ενημερώσει μόλις φτάσει.

Σε σοκ μαθητές και καθηγητές του σχολείου

Οι σημαίες μπροστά από το γενικό σχολείο στο Freudenberg (NRW) είναι μεσίστιες. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι είναι σε σοκ και πενθούν. Από το έγκλημα που έγινε το Σαββατοκύριακο, δεν έχουν γίνει κανονικά μαθήματα.

Η οικογένεια της 12χρονης και οι οικογένειες των δραστών μένουν επίσης λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά. Η τρομερή πράξη θα αλλάξει για πάντα το Freudenberg, όπου μένουν μόλις 5.300 άτομα. Ο Hilmar Klappert (71 ετών, συνταξιούχος) δήλωσε: «Είναι αδιανόητο για όλους μας να συμβεί κάτι τέτοιο στο ήρεμο Freudenberg μας. Όλοι γνωρίζουν τους πάντες εδώ, είναι σοκ. Δεν θα το περίμενες ποτέ αυτό».

Οι δράστες διέγραψαν τους λογαριασμούς στα social media

Οι λογαριασμοί των δραστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαγραφεί.

Από τότε που έγιναν γνωστές πληροφορίες για τους δράστες, υπήρχαν έντονες απειλές και ύβρεις. «Ξεκινήσαμε τη διαγραφή μέσω του αντίστοιχου χειριστή της πλατφόρμας», δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής Αντρέας Μίλερ. Πριν από αυτό, δημιουργήθηκαν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων για να εξεταστούν τα σχόλια και τα μηνύματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ