Debate – Βελόπουλος: Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan B – Το «καρφί» Κρανιδιώτη για την αναφορά του σε flat tax

Σύμφωνος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ένα plan b για το νόμισμα.

Ερωτηθείς στο debate των πολιτικών αρχηγών από την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα (MEGA) αν συμφωνεί με τα παράλληλα νομίσματα που προτείνουν άλλα κόμματα αφού και το κόμμα του, τα προτείνει, απάντησε:

Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια δυσκολία. Η λύση που λέτε δεν έχει να κάνει με παράλληλο νόμισμα. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτική αν συμβεί κάτι σοβαρό στην Ευρωζώνη. Αν τελικά καταρρεύσει. Σας μιλώ σαν επιχειρηματίας. Αν δεν έχω plan b σημαίνει δεν είμαι έτοιμος, να αντιμετωπίσω την καταιγίδα, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής  Λύσης.

Ακούω μια πλειοδοσία από όλους αλλά δεν μου λένε που θα βρουν τα λεφτά. Λέμε ένα απλό πράγμα. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου επίσης αλλαγή του φορολογικού μοντέλου. Δεν μπορείς να έχεις 75% υπηρεσίες στην Ελλάδα. Για το φορολογικό. 15% flat φόρος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Έτσι πιάνεις την φοροδιαφυγή. Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα δούμε από την πλευρά του επιχειρηματία. Η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια έχει ονοματεπώνυμο. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Άρα λοιπόν . Δεν μπορείς σήμερα να λες για διαγραφή κόκκινων δανείων όταν είσαι ο φυσικός αυτουργός, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ από την κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών ο κ Βελόπουλος ανέφερε: Αν δείτε πως διορίζονται αναξιοκρατικά και τις διορίζουν κομματάρχες. Με την κατάργησή τους το 1 δισ. ευρώ βρίσκεται αμέσως, μαζί με τους μετακλητούς οι οποίοι διορίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα διάφορα υπουργεία.

Η αναφορά του κ. Βελόπουλου στη φορολογία προκάλεσε την αντίδραση του Φαήλου Κρανιδιώτη.
«Ο φιδέμπορας κηραλοιφέας μόλις απήγγειλε ξεπατικωσούρα την πρόταση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τον flat tax», έγραψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ