Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν παίρνει διαζύγιο έπειτα από 19 χρόνια σχέσης

Σοκ έχει προκαλέσει στην Φινλανδία η ανακοίνωση της πρώην πρωθυπουργού, Σάνα Μαρίν, ότι χωρίζει με τον σύζυγό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, έπειτα από 19 χρόνια κοινής πορείας, ένα διαζύγιο που έρχεται μετά την ήττα του κόμματός της στις σχετικά πρόσφατες εκλογές.

Οι συνομήλικοι, Μαρίν και Ραϊκόνεν (είναι και οι δύο 37 ετών) έχουν μία κόρη πέντε ετών, την Έμα Αμάλια Μαρόν, και παντρεύτηκαν πριν από σχεδόν τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2020. Όμως το ζευγάρι, που ήταν μαζί από τα 18 τους χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

 

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε μαζί και για την πολυαγαπημένη κόρη μας. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», ανέφεραν, σε ξεχωριστές αναρτήσεις. Ο  Ραϊκόνεν μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου. Παντρεύτηκαν το 2020, την εποχή που η Μάριν, ως πρωθυπουργός, αντιμετώπιζε τις συνέπειες από την πανδημία της Covid-19.  «Ζήσαμε μαζί τα νιάτα μας, ενηλικιωθήκαμε μαζί και γίναμε γονείς της αγαπημένης μας κόρης» έγραφε τότε Μάριν στο Instagram, μετά τον γάμο της τον Αύγουστο του 2020.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Μάριν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και από το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Η 37χρονη Μάριν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν ανέλαβε την εξουσία, το 2019. Θεωρείται από τους οπαδούς της στο εξωτερικό ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας, μολονότι στην πατρίδα της οι ψηφοφόροι προτίμησαν άλλα κόμματα.

 

Μένουν φίλοι

Η ανάρτηση της Σάνα Μαρίν για το διαζύγιό της αναφέρει επίσης: «Είμαστε ακόμα οι καλύτεροι φίλοι, κοντά ο ένας στον άλλον και αγαπημένοι γονείς. Στο εξής θα περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια και ο ένας με τον άλλον. Ευχόμαστε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω».

Η Σάνα Μαρίν είχε προκαλέσει πολλά σχόλια για την «έξαλλη» ζωή της και την αγάπη της για τα πάρτι. Η Μαρίν, η οποία παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Φινλανδίας μετά την ήττα στις εκλογές του περασμένου μήνα, έχει εμπλακεί σε μια σειρά σκανδάλων για τα πάρτι στα οποία συμμετείχε κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η τότε πρωθυπουργός βιντεοσκοπήθηκε να χορεύει με τον Φινλανδό τραγουδιστή Olavi Uusivirta, με τις φήμες να οργιάζουν ότι οι δυο τους έχουν κάτι παραπάνω από μια φιλική σχέση και την ίδια να αναγκάζεται να το διαψεύσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ