Εκλογές 2023 – Debate: Οι αφίξεις των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ

Όλα είναι έτοιμα για το debate των πολικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21.00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το enikos.gr θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την κρίσιμη τηλεμαχία με τις αφίξεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, τις δηλώσεις και το παρασκήνιο της τηλεμαχίας.

Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί, που θα συμμετέχουν στο debate, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Πρώτος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ακολουθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι έξι θεματικές ενότητες του debate:

  • Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  • Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  • Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  • Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Νέα Γενιά

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς από την ΕΡΤ, ενώ οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που θα απευθύνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς είναι οι: Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Με κλήρωση καθορίστηκε ότι την πρώτη ερώτηση θα απευθύνει η Σία Κοσιώνη και ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια έως τρεις ώρες.

Στην ΕΡΤ για το debate οι Δημήτρης Τσιόδρας, Γιάννης Μπρατάκος και Άκης Σκέρτσος

Η Σία Κοσιώνη
Η Ράνια Τζίμα

 

Ο Γιώργος Παπαδάκης

 

Βελόπουλος
Ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Η σημερινή τηλεμαχία με ευθύνη των υπολοίπων κομμάτων έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε ελεύθερα οι δημοσιογράφοι να κάνουν τις ερωτήσεις τους για να βγάλει και τα συμπεράσματά του ο ελληνικός λαός. Οι άλλοι από φόβο μάλλον ήθελαν ελεγχόμενη τηλεπαράλληλη διαδικασία. Να δούμε αν ο ελληνικός θα καταλάβει τελικά ποιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ποιοι είναι απλά ικανοί να κάνουν δειλά παράλληλους μονολόγους», δήλωσε κ. Βελόπουλος.

 

O Παναγιώτης Στάθης

 

Ο Αντώνης Σρόιτερ

 

Βαρουφάκης debate
Ο Γιάνης Βαρουφάκης

«Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα, η συνέχεια επί της οθόνης» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι το πλαίσιο του debate «είναι απαράδεκτο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έφτασε στο κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ. «Μία συζήτηση θα κάνουμε προεκλογικά, σε καλό κλίμα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι φοράει γραβάτα, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά και συνέχισε με χιούμορ: «Τώρα, αφού είναι βράδυ και είμαστε όλοι μαζεμένοι, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι».

Η Μάρα Ζαχαρέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν παρά το αυστηρό πλαίσιο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Είναι αδιανόητο έπειτα από 15 χρόνια οικονομικής κρίσης να συνεχίζουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό και βέβαια να καλπάζουν οι ανισότητες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την προσέλευσή του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για το debate των πολιτικών αρχηγών.

Ενώ πρόσθεσε, ακόμη: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη πολλών και βιώσιμων θέσεων εργασίας και όχι την ανάπτυξη του κύριου Μητσοτάκη (…) Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με εξωστρέφειας και όχι η χώρα να γίνει ένα γιγάντιο ξενοδοχείο. (…) Όποτε χρειάζεται κάνουμε επίθεση οπότε χρειάζεται κάνουμε άμυνα, όμως η επίθεση είναι αναγκαία. Είμαι μετριοπαθής δεν μου αρέσει να αντιπαρατίθεσαι χωρίς λόγο».

Ο Αλέξης Τσίπρας

«Eίναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Eίναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή. Κρίμα, ελπίζω όμως ο ελληνικός λαός, έστω και έτσι, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις, να βγει πιο σοφός σήμερα, να βγάλει συμπεράσματα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ