Debate – Πως απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στις ερωτήσεις ελεύθερης επιλογής των δημοσιογράφων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια του debate.

Ο Μάκης Γιομπαζολιάς ρώτησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά γιατί η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς γίνεται με τη ΔΗΜΑΡ και τα υπόλοιπα κόμματα και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Γεννηματά απάντησε ότι «ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να περάσει από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι συναντιόμαστε μαζί. Καλώ όσους έφυγαν να γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ».

Η Όλγα Τρέμη ρώτησε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο αν θα επιμείνει στο βέτο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αν στη σύμπραξη ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται τρίτος εταίρος.

«Αποδείξαμε ότι την εθνική συμφιλίωση μπορούμε να την κάνουμε πράξη. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε όμως με τη ΝΔ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν στα σκάνδαλα», απάντησε ο κ. Καμμένος.

Ο Αντώνης Σρόιτερ ρώτησε τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα: «Όταν παιζόταν η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, είχατε ταχθεί εναντίον της επιστροφής στη δραχμή. Θεωρείτε ότι ο Τσίπρας πήρε τη λιγότερο κακή επίθεση;». Επίσης, ζήτησε από τον κ. Κουτσούμπα να τοποθετηθεί για τον Μανώλη Γλέζο.

«Ο κ. Γλέζος είναι σύμβολο, από εκεί και πέρα οι πολιτικές επιλογές κρίνονται. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το ευρώ. Η δραχμή από άλλο δρόμο επίσης οδηγεί στη χρεοκοπία. Πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Χαρακτηρίσατε τον κ. Τσίπρα άπειρο πλουσιόπαιδο. Θεωρείτε τον κ. Τσίπρα διαπλεκόμενο; Και εάν, γιατί θέλετε να κυβερνήσετε μαζί του;», ρώτησε η Μαρία Χούκλη τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα έπρεπε να συνεργαστούμε για να περάσει η χώρα από έναν δύσκολο κάβο. Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε στον κ. Τσίπρα “φέρε μία συμφωνία” και αν μας είχε ακούσει νωρίτερα, θα είχε αποφύγει η Ελλάδα την οικονομική καταστροφή των τελευταίων μηνών. Δεν θα δεχτούμε επίθεση, χωρίς να απαντήσουμε. Εδώ είμαστε να συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Για το σποτάκι της Λαϊκής Ενότητας ρώτησε η Μάρα Ζαχαρέα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Το ταξί σας πήγε στο Νομισματοκοπείο; Πόσα βρήκατε μέσα και πόσα θα γίνουν εάν μετατραπούν σε δραχμές;», είπε και ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:

«Ζούμε μία φαρσοκωμωδία. Πέντε πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν το τρίτο μνημόνιο. Βλέπω συγκυβέρνηση όσων μνημονιακών κομμάτων μπούνε στη Βουλή».

Η Σία Κοσσιώνη ρώτησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη «γιατί καλείτε τον Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί σας “ντε και καλά”»;

«Μέχρι να πάμε στις εκλογές ο κ. Τσίπρας θα έχει γίνει αντιμνημονιακός. Χρειάζονται συνεργασίες, για αυτό και τον καλώ. Αν δεν θέλει, θα τον κρίνουν οι πολίτες. Ο κ. Τσίπρας ισούται με συνεχόμενες εκλογές. Είμαι έτοιμος να πάω και στην Κουμουνδούρου για να συζητήσουμε. Για το καλό της χώρας, να κάνουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με βάση αυτά που μας έφερε ο κ. Τσίπρας», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Μάκης Γιομπαζολιάς ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είμαι περήφανος που αυτό το debate διεξάγεται στην ΕΡΤ, την οποία έκλεισε σε μία νύχτα το κόμμα του κ. Μεϊμαράκη. Δεν άνοιξε η ΕΡΤ με την προηγούμενη λογική, των μεγάλων αμοιβών. Δεν μπορεί κάποιοι να τηρούν τους νόμους και κάποιοι άλλοι να δανείζονται χωρίς να τους τηρούν. Ζητήσαμε να πληρώσουν τα χρωστούμενα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Debate – Τι απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα – ΒΙΝΤΕΟ

Debate – Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για τη μεταναστευτική πολιτική – ΒΙΝΤΕΟ

Debate – Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για την παιδεία και την υγεία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ