Debate Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη στον Realfm 97,8: Τα Τέμπη, το Άδενδρο και ο ΟΣΕ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Τα ηχητικά που ακούει όλος ο ελληνικός λαός τα τελευταία 24ωρα, είναι πιστεύετε ζήτημα μόνο μιας διοίκησης; Με άλλη διοίκηση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα;» σχολίασε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας «η άποψή είναι πως είναι το βαθύτερο πρόβλημα του κράτους, αυτό που λέμε αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ίσως το πιο σκληρό κομμάτι της αντίστασης της παλιάς Ελλάδας. Όποτε μιλάς για αξιολόγηση στο δημόσιο, γίνεται ο κακός χαμός. Υπάρχει μια ιδέα ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να αξιολογείται ποτέ και από κανέναν, είναι σαν τις ιερές αγελάδες στο Δελχί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Και θέλω να είμαι ειλικρινείς δεν θεωρώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους κακούς. Υπάρχουν καλύτεροι, χειρότεροι, άλλοι που είναι πολύ κακοί. Στα Τέμπη βρέθηκε στη θέση του σταθμάρχη ένας παντελώς ακατάλληλος άνθρωπος, δεν υπάρχει αμφιβολία. Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της κινητικότητας, που φτιάχτηκε για να κάνει το χατίρι του δημοσίου υπαλλήλου και όχι του πολίτη. Πέρασε από τριμελή επιτροπή του ΟΣΕ, που τον έκρινε κατάλληλο. Καλό είναι ο εισαγγελέας να καλέσει αυτά τα μέλη της επιτροπής. Πέρασε και μια εσωτερική διαδικασία του ΟΣΕ που ένας προϊστάμενός του τον έκρινε κατάλληλο για την βραδινή βάρδια».

Ο κ. Ζαχαριάδης ανταπάντησε ότι «είναι επικίνδυνο φαινόμενο η διάχυση της ευθύνης, όταν φταίμε όλοι δεν φταίει κανείς. Όταν δεν φταίει κανείς, δημιουργούνται απορριπτικές τάσεις σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αποστροφή στην πολιτική, στροφή στο μαύρο, στο μίσος, στην εκδικητικότητα, πολιτικά στην ακροδεξιά. Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη να σπρώξει προς τα εκεί τα πράγματα. Είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή. Με ρωτούσαν συνεχώς πού είναι ο Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε. Ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έως το δυστύχημα, πού είναι; Τον ψάχνει  κανείς για να βγει να μιλήσει; Οι αναπληρωτές υφυπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο;».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε απάντηση στο ερώτημα του Κώστα Ζαχαριάδη: «Ο κ. Καραμανλής δεν είναι κανένας δειλός άνθρωπος. Είναι τελείως βέβαιο ότι θα μιλήσει. Ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη του. Πόσοι πολιτικοί στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκαν μέσα σε 2 ώρες; Δεν θυμάμαι άλλον. Είμαι 16 χρόνια βουλευτής, άλλον υπουργό πλην του Κώστα Καραμανλή, δεν θυμάμαι. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει. Πρέπει να τελειώσει ο κανιβαλισμός του Καραμανλή».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εμείς παραδώσαμε ένα σιδηρόδρομο καλύτερο και πιο ασφαλή σε σχέση με αυτόν που είχαμε παραλάβει το 2015».

Σχετικά με το Άδενδρο, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε πως «Διαβάζω τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εκτροχιασμό του τρένου στο Άδενδρο που πέθαναν 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 10. Ήταν το 2018. «Το δυστύχημα αποδόθηκε σε ανθρώπινο λάθος και υπαίτιοι θεωρήθηκαν μερικοί από τους θανάσιμα τραυματισμένους υπαλλήλους. Δεν υπήρξε ποινική δίωξη και η υπόθεση έκλεισε εξωδικαστικά κτλ». Δεν καταλαβαίνω… όταν γίνεται δυστύχημα επί ΣΥΡΙΖΑ φταίνε οι υπάλληλοι, αν γίνεται δυστύχημα επί ΝΔ φταίει ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης; Πώς το βλέπετε αυτό;».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ