Άλκης Καμπανός: Συγκλονίζουν όσα κατέθεσαν οι διασώστες – «Ήταν νεκρός σε μία λίμνη αίματος»

«Το σημάδι-τραύμα του φίλου του Άλκη, εμπεριείχε έναν συμβολισμό. Ήταν σαν αυτά που γίνονται στην φυλακή, τύπου “δεν θέλουμε να σου κάνουμε κακό, αλλά έχε το νου σου”».

Άλκης Καμπανός: «Υπήρχε κυριολεκτικά λουτρό αίματος» – Ανατριχιαστική η περιγραφή της γιατρού του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, αυτά κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ένας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο της άγριας επίθεσης κατά την οποία έχασε την ζωή του ο Άλκης Καμπανός, την 1η Φεβρουαρίου.

«Η μαχαίρια του Δ.Κ. (σ.σ. φίλος του Άλκη), ήταν σαν προειδοποίηση» πρόσθεσε ο μάρτυρας, με τον ίδιο να αναφέρει πως το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να μπει στην οδό Γαζή, λόγω του μεγέθους του. «Αρχικά μας είπαν ότι πρόκειται για συμπλοκή. Εγώ ήμουν οδηγός και μπήκαμε από την Καραθεοδωρή γιατί δεν χωρούσαμε, και κατεβήκαμε από το ασθενοφόρο κατευθυνόμενοι προς το σημείο της επίθεσης. Τα δύο παιδιά (σ.σ. οι φίλοι του Άλκη), όταν μας είδαν, έλεγαν “εδώ πέρα, βοήθεια”».

Άρης: «Αν έρθεις στην Τούμπα, είσαι νεκρός όπως ο Άλκης» – 18χρονος ο αποστολέας του απειλητικού μηνύματος σε πρώην παίκτη

Σύμφωνα με τον διασώστη, ο ένας «δεν είχε τίποτα απολύτως», ενώ ο δεύτερος «είχε μια μαχαίρια», οπότε και τον μετέφεραν, μαζί με έναν συνάδελφό του στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να φροντίσουν το τραύμα του.

Στο βήμα ενώπιον του δικαστηρίου ανέβηκε και ο συνάδελφος του διασώστη οποίος ανέφερε πως οι δύο φίλοι του Άλκη, ήταν υποβασταζόμενοι ο ένας στον άλλον. «Ο ένας είχε ένα τραύμα στο γλουτό, αρκετά βαθύ και τον περιποιηθήκαμε. Ήταν λερωμένος και πανικόβλητος. Ανεβάσαμε μόνο αυτόν στο ασθενοφόρο, ενώ ο άλλος περίμενε τον πατέρα του».

«Ο μικρός ήταν νεκρός»

Ακολούθησαν ακόμη δύο καταθέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μόλις έφτασαν στο σημείο της επίθεσης επί της οδού Γαζή, έσπευσαν στον Άλκη.

«Είδα έναν τραυματία μόνο του γύρω από μια μεγάλη λίμνη αίματος, δεν βρισκόταν εν ζωή. Κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία, μας δόθηκε εντολή να τον παραλάβουμε και να κατευθυνθούμε προς το Παπανικολάου» επεσήμανε ο ένας διασώστης, ενώ ο συνάδελφός του τόνισε πως «εμείς φτάσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε από την στιγμή που μας δόθηκε κλήση για τραυματισμό. Κάναμε περίπου δέκα λεπτά. Ήμουν από αυτούς που ασχολήθηκαν με τον Άλκη. Δυστυχώς δεν ήταν στη ζωή πλέον, ο μικρός ήταν νεκρός».

Η δίκη διακόπηκε για αύριο με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ