Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Κόντρα για τον Μεγάλο Περίπατο – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το debate των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, ενόψει του Β’ Γύρου των δημοτικών εκλογών.

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Όσα δήλωσαν την κλιματική αλλαγή και την ανθεκτικότητα της Αθήνας

Μιλώντας για τις υποδομές και την ανάπτυξη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Η αρχική σύλληψη του Μεγάλου Περιπάτου ήταν σωστή, αλλά η υλοποίηση είχε λάθη, είχε αδυναμίες, είχε κενά. Και ναι, καθυστερήσαμε, ναι ταλαιπωρήσαμε και ναι εξοργήσαμε. Όμως το τελικό έργο της Πανεπιστημίου αποζημιώνει. Είναι ο πρώτος πράσινος δρόμος της πόλης, ένας δρόμος συμπεριληπτικός για όλες και για όλους. Πολλά δέντρα, πράσινο, χώρος, επιτέλους υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία και έλειπε. Έχει μειωθεί σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ κατά 25% η ρύπανση. Ναι, υπήρχε ένα σοκ κυκλοφοριακό στην αρχή, αλλά η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί»

«Σε συνδυασμό με τη νέα Ομόνοια, που έχει ξαναγίνει πλατεία, έχουν ξαναανάψει τα φώτα, σε συνδυασμό και με την Κοραή, τη Βουκουρεστίου, λίγο πιο πέρα το Σύνταγμα και τη Β. Όλγας, μας βοηθάει να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά και να γίνουμε μια πιο ευρωπαϊκή πόλη. Και αν προσθέσουμε τον Αρδηττό, το Κολυμβητήριο που θα ξανανοίξει γιατί πέρασε στον δήμο Αθηναίων, μαζί και με το Θέατρο του Λυκαβηττού, κλείνουμε σιγά-σιγά τις πληγές της πόλης, που άνοιξε μια κρίση που μας πόνεσε όλους βαθιά» πρόσθεσε.

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Διαφωνία για τις κάμερες – Όσα είπαν για την αστυνόμευση και την εγκληματικότητα

«Σαν πολίτης εκνευρίζομαι και σαν καθηγητής εξοργίζομαι διότι είναι μια απλή διαπλάτυνση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας. «Μάλιστα στο αριστερό του κομμάτι νομίζω ότι έχει -στη διαπλάτυνση που κάνατε – ένα πρόβλημα, η κλίση και δεν είναι προς το δρόμο αλλά προς το υπόλοιπο πεζοδρόμιο και θα δημιουργήσει πρόβλημα» πρόσθεσε.

«Δεν ήταν καπρίτσιο δικό μου», απάντησε στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε ότι το έργο έγινε έχοντας ως βάση μελέτες. «Δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου. Ήταν ένα σχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο από την εποχή του Αντώνη Τρίτση, τη δεκαετία του ’80. Ό,τι έγινε, έγινε βάσει μελετών. Και εντάξει, δεν υπάρχει λόγος τώρα εσείς και εδώ κύριε καθηγητά, να υποβιβάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο τους συναδέλφους σας του Μετσοβίου που κάνανε αυτές τις μελέτες μπορείτε να τους ρωτήσετε. Είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι και εξαιρετικοί επιστήμονες. Ναι γίνανε λάθη» ανέφερε.

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Τι είπαν για Μεγάλο Περίπατο, πράσινο και καθαριότητα

Σε άλλο σημείο ο Χάρης Δούκας είπε ότι «δεσμεύομαι λοιπόν ότι θα ανοίξει η Βασιλίσσης Όλγας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κυκλοφορήσουν λίγο περισσότερο άνετα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ