Debate Αλεξιάδη – Θεοχάρη στον Realfm 97, 8

Σε αντιπαράθεση ήρθαν στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή o Τρύφων Αλεξιάδης και ο Χάρης Θεοχάρης.. Αφορμή στάθηκαν τα θέματα της οικονομίας και οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής.

«Η ΝΔ υπόσχεται ότι η χώρα θα μπει στην κανονικότητα, η χώρα θα σταθεί αυτοδύναμη μόνη της, χωρίς δάνειες δυνάμεις και θα είναι εφικτό όχι μόνο να μη χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης αλλά να ξαναγυρίσουμε και να μη χρειαζόμαστε κανενός είδους στήριξης από κανέναν. Πάει πολύ να κατηγορούμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο, πολύ κοστολογημένο. Ο κόσμος περιμένει την πολιτική αλλαγή. Με τα εργαλεία μας, έχουμε τη δυνατότητα να πιέσουμε και να πείσουμε τους εταίρους μας να δεχθούν και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης.

Ωστόσο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε ότι«ο κ. Παπαδημητρίου είπε με σαφήνεια δύο πράγματα: είπε ότι αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από το βάρος των κόκκινων δανείων χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός στο μαξιλάρι των 37 δισ. Θέλει τα χρήματα τα οποία έχουμε στην άκρη για να καλύπτουμε δανειακές ανάγκες και να κάνουμε επιτυχημένες εξόδους στις αγορές, να τα δώσουν στις τράπεζες. Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι θα πάμε σε πιστοληπτική γραμμή. Πιστοληπτική γραμμή σημαίνει νέο μνημόνιο. Ας τα ξεκαθαρίσει αυτά η ΝΔ και να πάρει σαφή θέση σε ό,τι λέει».

«Δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε για μνημόνια, ούτε για πιστοληπτικές γραμμές. Όταν μία κυβέρνηση είναι ανίκανη να βγει στις αγορές, το μαξιλάρι ασφάλειας μας διασφαλίζει από αυτού του είδους την ανικανότητα. Πολύ γρήγορα, με την επιλογή του λαού από την Κυριακή και μετά, θα έχουμε μία ικανή κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει στις αγορές, θα το κάνει με επιτυχία, με χαμηλά επιτόκια και δεν μαξιλάρι ασφαλείας δεν θα είναι αναγκαίο», ανταπάντησε ο κ. Θεοχάρης.

«Πως μία ικανή κυβέρνηση σαν αυτήν που είχαμε του κυρίου Σαμαρά έφτασε τη χώρα στο να μην υπάρχουν αποθεματικά ώστε να πληρωθούν το Φεβρουάριο οι συντάξεις του 2015, ενώ μία ανίκανη κυβέρνηση έχει καταφέρει να έχει ένα τεράστιο αποθεματικό το οποίο βεβαίως έρχεται από δύσκολη οικονομική πολιτική που όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παραλάβαμε στις αρχές του 2015», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι «το 85% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές σε σχέση με το παρελθόν».

«Κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πως ενώ επί 4 χρόνια μάτωσε τη χώρα, το χρέος που παρέλαβε στα 320 δισ. το παραδίδει στα 360 δισ. .Το μαξιλάρι των 40 δισ. είναι δανεικά χρήματα που φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού», εκτίμησε ο κ. Θεοχάρης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ