Χριστοδουλάκης στον Realfm 97,8: Η ονοματολογία για θεσμικό αρχηγό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “η Φώφη Γεννηματά μας άφησε ως πολιτική παρακαταθήκη ένα τρίπτυχο που αφορά την ενότητα της παράταξης, που με κόπο και πολλά εμπόδια κατάφερε να θωρακίσει υπό δύσκολες συνθήκες, την αυτονομία της παράταξης και τη δική της, συγκεκριμένη ταυτότητα”.

“Αυτό το τρίπτυχο, είναι ασυγχώρητο για μένα να μην βρει ευήκοα ώτα και στους υποψηφίους και στα μέλη και φίλους της παράταξης. Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι, φυσικά υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες αλλά είναι στο χέρι όλων μας να θωρακίσουμε και την ενότητα αλλά και την προοπτική του χώρου μέσα από τις διαδικασίες, που “τρέχουν” με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου, αλλά κυρίως μετά από αυτές να βγούμε μαζί ενωμένοι και ισχυρότεροι και να τιμήσουμε και την ίδια αλλά και την ιστορία και το πολιτικό φορτίο της παράταξης, που μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια” περιέγραψε.

“Μίλησα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος χθες και από ότι με ενημέρωσε δεν έχει κανένα επίσημο αίτημα, που να αφορά σε οποιαδήποτε αλλαγή της διαδικασίας και ως προς τα χρονοδιαγράμματα αλλά και ως προς το ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο έχει αποφασιστεί. Έχουν φτάσει στα αυτιά μας διάφορες διαρροές από περιβάλλοντα, αλλά προφανώς το θεσμικό και διαδικαστικό πλαίσιο δεν μπορεί να απαντήσει σε τέτοιου είδους θέματα” υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

“Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας, θα κληθούν για πρώτη φορά και εκπρόσωποι των υποψηφίων στη συνεδρίαση αυτή και θα υπάρχει το πεδίο ο καθένας να θέσει τους προβληματισμούς του. Επί της ουσίας όμως, και έχει την αξία του αυτό, η ίδια η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών” πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του χρονικού πλαισίου της εκλογικής διαδικασίας” υπογράμμισε.

Ο Μ. Χριστοδουλάκης για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ

“Η ονοματολογία δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα” σχολίασε σχετικά με τα ονόματα για θεσμικό αρχηγό μέχρι τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

“Υπάρχει ένα θέμα που λέει ότι προφανώς επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας αυτή τη στιγμή τυπικά δεν υπάρχει. Όμως για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση το 1996, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είχε εκλέξει πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Έχουμε διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας στις 5 Δεκεμβρίου άρα η οποιαδήποτε συζήτηση αφορά ουσιαστικά θέματα για τον έναν μήνα που έχουμε μπροστά μας, θεσμικής, λειτουργικής και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος στο κοινοβούλιο, στο μεταβατικό αυτό διάστημα. Ως προς τον τρόπο ανάδειξης θα υπάρξει συνεδρίαση της Κ.Ο., η οποία θα αποφασίσει το πώς αυτή οι δύο πυλώνες αρμοδιοτήτων θα εκπροσωπηθούν και από ποιους” είπε χαρακτηριστικά.

“Εκτιμώ στις αρχές της εβδομάδας ότι θα έχουμε τις επίσημες θεσμικές συζητήσεις” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ