Βασίλης Κεγκέρογλου: Θεσμικός αρχηγός έως την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας για την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε πως “παρακαταθήκη είναι η ενότητα”.

Όπως σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, “πολύ νωρίς η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για τη συντομότερη ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Έχει προσδιοριστεί η 5η Δεκεμβρίου ή η 12η, έχουμε τις εκλογές.

“Με την ανάδειξη-ανάληψη από τον νέο πρόεδρο από τις 5 ή τις 12 θα έχουμε και τα νέα δεδομένα, εμείς ως τότε θα λειτουργήσουμε θεσμικά και σύμφωνα με την παραγγελιά της Φώφης: Ενότητα και υπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος όχι μόνο της παράταξης αλλά και της χώρας” επεσήμανε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ ακολούθως είπε:

“Στις μέρες αυτές την ευθύνη για τη λειτουργία του κόμματος έχει ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και για την ΚΟ θα έχουμε μετά τη σημερινή ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης από τη Βουλή, θα έχουμε συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα, στην οποία θα εισηγηθώ θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία μέχρι την ανάδειξη του νέου προέδρου. Δεν θα διασαλεύσουμε με κανέναν τρόπο την εκλογική διαδικασία. η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει διαδικασία υποψηφιοτήτων, ψηφοφοριών, μεταβατικών προέδρων ή ό,τι άλλο. Θα έχουμε θεσμική λειτουργία”.

“Συγκεκριμένα ο γραμματέας ΚΟ θα εκτελεί λειτουργικά και θεσμικά τα καθήκοντα του προέδρου μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.Τυχαίνει να είμαι εγώ ο γραμματέας. Και  το πολιτικό βάρος της εκπροσώπησης στη Βουλή, όπως το έχουν σηκώσει μέχρι τώρα οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης, σε συνεργασία μαζί μου μέχρι τώρα, θα έχουμε την παρουσία στη Βουλή” πρόσθεσε.

“Δεν κρίνεται σκόπιμο, το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι να κινηθούμε θεσμικά και λειτουργικά. Άρα η εισήγησή μου είναι ο γραμματέας να εκτελεί θεσμικά και λειτουργικά τα καθήκοντα  του προέδρου και οι δύο εκπρόσωποι θα έχουν το μεγάλο πολιτικό βάρος στην Ολομέλεια, στα νομοσχέδια, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο…  το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι στο πνεύμα αυτό” υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ