Χριστοδουλάκης: «Μακριά από εμένα αυτή η παραφιλολογία» – Τι απαντά στον Realfm για την κοινή εκδήλωση με Τεμπονέρα και Αχτσιόγλου

Πολλή «σκόνη» έχει σηκώσει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένους τους Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά και η οποία έχει προκαλέσει «τριγμούς» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Κάτια Μακρή και Μάνο Νιφλή είπε μεταξύ άλλων ότι «αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες προσωπικές ή αμφισβητήσεις, τουλάχιστον δεν θα τις βρουν σε εμένα».

«Την Παρασκευή μιλάω σε μια εκδήλωση για τη βία και την άλλη Τρίτη στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Είμαι και εγώ μεταξύ άλλων προσκεκλημένος ομιλητής για να διατυπώσω τις θέσεις τις δικές μου, του κόμματος και του προέδρου για ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στη δημόσια συζήτηση.

Θεωρώ ότι είναι καλό να συζητάμε ειδικά σε μια συγκυρία που ο προοδευτικός χώρος φαίνεται ότι δεν έχει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Ο καθένας υπό τη δική του σκοπιά, γιατί εγώ θεωρώ ότι αυτή η αντιπρόταση πρέπει να διαμορφωθεί με την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ με βήμα τις επόμενες ευρωεκλογές. Αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες προσωπικές ή αμφισβητήσεις τουλάχιστον δεν θα τις βρουν σε εμένα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Είναι απόλυτα ρεαλιστικός ο στόχος που έχει θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές με ισχυρό ποσοστό και είναι η στόχευση όλων μας. Αυτό που λέω είναι ότι αυτή τη στιγμή με τους συσχετισμούς τους δημοσκοπικούς δεν φαίνεται ότι μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει αυτό. Υπάρχει ένα πολιτικό κενό που πρέπει να καλυφθεί από το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική αυτή η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές θα πρέπει σιγά σιγά με πολιτικούς όρους και όχι προσωποκεντρικούς ή με όρους συγκόλλησης μηχανισμών, σε σκοτεινούς διαδρόμους πίσω από κλειστές αίθουσες αλλά με όρους κοινωνίας και βάσης από τα κάτω πρέπει να επιδιώξουμε και λογικές προγραμματικών συγκλίσεων όπως κάναμε στην Αυτοδιοίκηση και πρέπει να ανοίξουμε και εκτός των στενών κομματικών τειχών την προσπάθεια αυτή».

Ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε «το ότι είμαι προσκεκλημένος σε μια εκδήλωση μαζί με άλλους σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε απαραίτητα πολιτικά και ιδεολογικά. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε στην αντίληψή μας για τη στρατηγική του χώρου από εδώ και στο εξής, και όσον αφορά σε εμένα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση.

Θεωρώ ότι η συζήτηση για εμάς πρέπει να έχει δύο προϋποθέσεις: μία πολιτική και μία αξιακή. Προφανώς με κορμό την πολιτική φυσιογνωμία και την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. Για να συνεννοηθούμε πρέπει να συμφωνούμε πολιτικά. Θεωρώ ότι υπάρχουν στελέχη που μπορεί να υπάρξει μια λογική σύγκλισης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι «δεν  ανεβήκαμε σε κάποιον όχημα διερεύνησης συγκλίσεων. Συμμετέχουμε σε μια πολιτική κουβέντα» και κατέληξε:

«Όλη αυτή η παραφιλολογία που μπορεί να υπονοεί σενάρια, ερμηνείες, αμφισβητήσεις ή άλλου είδους στρατηγικές τουλάχιστον μακριά από μένα και σίγουρα δεν αντιστοιχεί σε μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε ώστε σιγά σιγά να κάνουμε μια εναλλακτική αντιπρόταση στον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ