Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης – Ποιος ήταν ο Έλληνας «Πεταλούδας»

Πέθανε στα 73 του, ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο περιβόητος κακοποιός που έμεινε γνωστός ως Έλληνας «Πεταλούδας».

Ο Ρωχάμης, που ζούσε στην παρανομία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης (6/2), σύμφωνα με την ιστοσελίδα egnomi.gr.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης είχε καταδικαστεί για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες, ενώ παρέμεινε στη φυλακή για 22 χρόνια. Η λατρεία του για τις αποδράσεις και την ελευθερία δημιούργησε γύρω του τον θρύλο του «Πεταλούδα», ενώ είχε χαρακτηριστεί και ως «σταρ» των αποδράσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 10 αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού.

Στις αποδράσεις τον βοήθησαν φίλοι του, ενώ στην απόκρυψη τον βοήθησαν γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

Ο Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί της Εύβοιας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου είχε δημιουργήσει ένα καφέ-ουζερί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ