Μπακογιάννη: “Η μουγκαμάρα της κυβέρνησης αυξάνει απλώς τις υποψίες…”

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το έχουμε ξαναδεί την περίοδο της Τραπέζης Κρήτης με τον κύριο Κοσκωτά» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Και συνέχισε λέγοντας η κ. Μπακογιάννη: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασκευάσει έναν άνθρωπο ο οποίος θα έχει τηλεοπτικά Μέσα, φίλα προσκείμενα προς εκείνη, καταλήγει σε ένα τεράστιο φιάσκο. Ο διαγωνισμός είναι φιάσκο. Αλλά πέραν του φιάσκου, υπάρχουν πλέον και ποινικές ευθύνες γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν. Διότι είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση έδωσε το ‘καλώς έχει’ στα ‘Πόθεν Έσχες’ όλων των υπερθεματιστών. Το αποτέλεσμα είναι ότι έδωσε και στον κ. Καλογρίτσα και έφτασε μία δημοσιογραφική έρευνα να τινάξει όλη αυτή την υπόθεση στον αέρα. Κι εδώ υπάρχουν ευθύνες. Και η μουγκαμάρα της κυβέρνησης αυξάνει απλώς τις υποψίες. Και βεβαίως η ΝΔ δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι» τόνισε η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε:

«Είναι η καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ. Η δύσκολη θέση που βλέπετε τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ όταν βγαίνουν σε τηλεοπτικά παράθυρα, είναι τόσο εμφανής, που είναι κανένας να τους λυπάται. Διότι είναι αδύνατον να εξηγήσεις αυτά τα φαινόμενα. Είναι αδύνατον να εξηγήσεις την Τράπεζα Αττικής και 123… 127 εκατομμύρια που πήρε ο κ. Καλογρίτσας… Υπάρχουν λοιπόν ποινικές ευθύνες και αυτές οι ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν. Και αναμένω από την Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Αυτεπαγγέλτως κινείται η Δικαιοσύνη σε τέτοιες περιπτώσεις».

Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στο hot spot της Μόριας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε:

«Πάμε πάρα πολύ άσχημα. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μήνες τώρα… Είναι βέβαιον ότι έχουμε ακριβώς τον διπλάσιο κόσμο στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου απ’ ό,τι αντέχουν οι υποδομές. Είναι επίσης βέβαιον ότι η ρητή συμφωνία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, με τον κ. Τσίπρα, δεν τηρήθηκε ποτέ…» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας:

«Οι αντοχές μιας κοινωνίας που έδειξε περίσσευμα ανθρωπισμού, περίσσευμα λεβεντιάς, η οποία έδωσε το υστέρημά της για να στηρίξει αυτούς τους πρόσφυγες, έχουν εξαντληθεί, και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ