Αβραμόπουλος: Παγκόσμια πρόκληση η προσφυγική κρίση

Η προσφυγική κρίση «είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια απάντηση», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC (BBC radio 4).

Ο Έλληνας επίτροπος συμπλήρωσε επίσης πως «ο καθένας έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ήδη, συνέχισε, «οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί θετικά και θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα δυο χρόνια, 10.000 Σύρους φέτος. Το ίδιο ο Καναδάς και η Αυστραλία».

«Το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επιπλέον, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει στη Μάλτα, τον ερχόμενο Νοέμβρη, υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά, θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι οι ηγέτες των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Τέλος, τόνισε ότι «οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν όσο η περιοχή συνεχίζει να φλέγεται», σημειώνοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση προβαίνει σε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή».

«Πιστέψτε με, καμία θάλασσα, κανένας τοίχος και κανένας φράχτης δεν θα σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε ο επίτροπος Μετανάστευσης.

Διαβάστε επίσης:

Οι προτάσεις της Κομισιόν για την προσφυγική κρίση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ