Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι κάποια θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη επιτευχθεί αλλά πολλές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά, εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στον οδικό χάρτη για το άσυλο που παρουσίασε η Ελλάδα στο Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ.

Όπως υποστήριξε ο κοινοτικός επίτροπος, ο οδικός χάρτης έχει ως στόχο την επείγουσα αντιμετώπιση όλων των βασικών εκκρεμών ζητημάτων του ασύλου και της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο από τις βασικές προκλήσεις είναι η διαθεσιμότητα και η βιωσιμότητα των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και των κέντρων ανοικτής φιλοξενίας, ενώ όπως είπε το ζήτημα της κράτησης αιτούντων ασύλου πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα, ειδικά στις περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων, είπε και τόνισε ότι σε αυτό, εξάλλου, έχει δεσμευτεί η νέα Ελληνίδα Υπουργός.

Η Επιτροπή και οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την αποτελεσματική εξασφάλιση της εφαρμογής του νέου αυτού σχεδιασμού, κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης:

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Τσίπρας: Με κοινωνική ισότητα οι νέες μεταρρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠΕΞ: Το διάβημα ήταν για το σύνολο των δηλώσεων του Σόιμπλε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ