Αύγουστος Κορτώ σε Βολιώτες: Ο Μπέος, που εξελέγη και πάλι, δεν σας αξίζει

Παρέμβαση για την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε απόψε με ανάρτησή του ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Όπως αναφέρει στον Βόλο δεν αξίζει ο Μπέος και η πόλη θα πρέπει να απαλλαγεί από την θεσμική ασχήμια του.

Επίθεση Μπέου στον Κασσελάκη: «Εμείς θα υιοθετούμε παιδιά για να παράγουμε π@@@δες;» – Τι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η ανάρτηση αναφέρει:

«Αδέρφια μου απ’ τον Βόλο,

Την παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μπέου κατά του Κασσελάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τότε που ήμουν παιδάκι, κι ερχόμασταν για Πάσχα στο Πήλιο, και κατηφορίζαμε στην πόλη σας, μα τον Θεό, σας ένιωθα πατριώτες μου.
Όποτε η τύχη με έφερε τα τελευταία χρόνια στην υπέροχη πόλη σας – τόσο άδικα βασανισμένη, κι εγκαταλελειμμένη στην κρατική και δημοτική ολιγωρία – είχα την αίσθηση πως βρισκόμουν σε μιαν άλλη Σαλονίκη, μικρότερη, μα εξίσου όμορφη και φιλόξενη.

Γνώρισα πολλούς από σας, και κουβαλώ μέσα μου τη σκέψη ανθρώπων με ανοιχτή και καθαρή καρδιά, που προικίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους.
Ο Μπέος, που εξελέγη και πάλι, δεν σας αξίζει. Αξίζει σε ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει, που αύριο κιόλας μπορεί να σας λένε ψέματα, ότι δεν τον ξαναψήφισαν, γιατί, θέλω να πιστεύω, κάπου εντός τους νιώθουν λίγη ντροπή που στήριξαν έναν τέτοιον τύπο, ξανά, για δήμαρχο.

Καβγάς Μπέου-Μπογιόπουλου στον «αέρα»: «Δεν έχει νόημα να μιλάω με αυτό το νούμερο» – «Είσαι ένα λούμπεν στοιχείο»

Δεν ξέρω αν μπορείτε να τους αλλάξετε μυαλά, αν έχετε τον χρόνο και το σθένος, αν είναι καν εφικτό. Πολλοί σπεύδουν να σας καταδικάσουν συλλήβδην: καλά να πάθουν, αυτός τους αξίζει.

Εγώ αρνούμαι να το πιστέψω, να το δεχτώ. Μια μέρα ο Βόλος θα απαλλαγεί απ’ τη θεσμική ασχήμια του, θα λάμψει όπως είναι το γραφτό του.

Κι ελπίζω να είμαι εκεί, δίπλα σας, στην πόλη που αγαπώ σαν δική μου.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ