Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στα 9α Βραβεία Αυτοδιοίκησης: Να είστε σίγουροι… – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μία πολύ σημαντική αναγνώριση των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, η οποία βράβευσε τον Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Παναγιωτόπουλος – Φλώρος σε έκτακτη σύσκεψη των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Του Χρήστου Μαζανίτη

Βράβευση για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, που διοργάνωσε τα «9α Βραβεία Αυτοδιοίκησης».

Παναγιωτόπουλος – Φλώρος στο Ραμστάιν για την Ουκρανία

Στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής αναγνώρισαν την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών χειμώνα και καλοκαίρι.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Χαρδαλιάς – Φλώρος για το ναυάγιο στην Ρόδο – ΦΩΤΟ

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ενωσης Δημάρχων Παύλος Καμάρας και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου την οποία συνόδευε η σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη.

 

Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαιμός.

Στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την βράβευσή του, η οποία όπως τόνισε αποτελεί «τιμή πρώτα απ’ όλα διότι προέρχεται από τους εκπροσώπους  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους ενός θεσμού ζωτικής σημασίας για την Χώρα, ενός θεσμού πανάρχαιου και ελληνικότατου -δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε- αφού η έννοια του Δήμου, ως κοινωνίας πολιτών, ως χώρου συνύπαρξης και συνοχής όχι απλώς ανθρώπων, αλλά πολιτών που σκέπτονται και δρουν «πολιτικά» για την αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων, συνελήφθη και γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα!».

 

Αναφερόμενος στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ανέφερε ότι «η τιμή προς το πρόσωπό μου από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής αντανακλά σε όλο το πανάξιο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αντανακλά σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Χάρη στον άοκνο αγώνα που δίνουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ότι είναι ασφαλείς».

Κλείνοντας την ομιλία του έστειλε μήνυμα προς κάθε επίδοξο επιβουλέα επισημαίνοντας πώς «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολό τους είναι παντού στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και πέρα απ’ αυτή όπου και όταν χρειάζεται και δίνουν καθημερινά τον αγώνα τον καλό πάντα άγρυπνες, πάντα έτοιμες και πάντα διαθέσιμες, και εγγυώνται την άμυνα, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό! Μπορούμε, ξέρουμε και θα το κάνουμε για πάντα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ