Παναγιωτόπουλος – Φλώρος σε έκτακτη σύσκεψη των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Στον απόηχο του πυραύλου που εξερράγη στο έδαφος της Πολωνίας με 2 νεκρούς αλλά και της μαζικής πυραυλικής επίθεσης με 100 χτυπήματα χθες στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin), με συμμετοχή Υπουργών, Υφυπουργών Άμυνας και υψηλόβαθμων Αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Με αφορμή το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, αλλά και την εκτόξευση 100 πυραύλων εναντίον ουκρανικών πόλεων, χθες, από την Ρωσία, συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αμυντικού εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά την παρέμβασή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κατέστησε κοινωνό του μεγέθους της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου που προκάλεσε ο πόλεμος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά 155 χλσ. και, προσφάτως, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ