Αποτελέσματα εκλογών 2023: Πιο γρήγορα από ποτέ η μετάδοσή τους – Όλες οι λεπτομέρειες

Γύρω στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε μία ασφαλή εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου και το πόσα κόμματα θα μπουν στην Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης και ψηφιακής καταγραφής των ψήφων. Η μοναδική διαφορά με την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου είναι πως στις 25 Ιουνίου δεν θα υπάρχει καταγραφή σταυρών, γεγονός που πρόκειται να επιταχύνει την διαδικασία. Το exit poll αναμένεται να γίνει γνωστό στις 19:00 ακριβώς.

Εκλογές 2023: Αναλυτικός οδηγός για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου – Πού και πώς ψηφίζετε

του Μίλτου Σακελλάρη

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν έπειτα από δώδεκα ώρες (7 το βράδυ).

Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκολύνσεις στα Άτομα με Αναπηρία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς λειτουργεί το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης

Αμέσως μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT).

Ειδικότερα μεταδίδει:

Εκλογές 2023: Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας – Ποιες παραβάσεις αφορά
  • α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα.
  • β) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.
  • γ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα.
  • δ) Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων.
  • ε) Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων.
  • στ) Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραδίδει το έντυπο του αποτελέσματος εκλογής υπέρ των συνδυασμών σε πιστοποιημένο αγγελιοφόρο του Δήμου (πριν την έναρξη καταμέτρησης των σταυρών υπέρ των υποψηφίων). Το έντυπο ψηφιοποιείται σε δημοτικό κατάστημα επιλογής του οικείου δήμου και αποστέλλεται μέσω του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών η γενική πρόβα των εκλογών.

«Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στις 14:00 το μεσημέρι, παρουσία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού και των εκπροσώπων της SingularLogic, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27) η τελική γενική δοκιμή των συστημάτων για τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Εν συνεχεία, το απόγευμα στις 18:00 η κ. Σπανού θα επισκεφθεί με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Βασίλη Σκουρή το Κέντρο Τύπου που έχει δημιουργηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο για τις ανάγκες δημοσιογραφικής κάλυψης των εκλογών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η γενική δοκιμή – πρόβα και η επίσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο θα καλυφθούν τηλεοπτικά από συνεργείο της ΕΡΤ και το υλικό θα διανεμηθεί στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ