«Άνοιγμα» Ανδρουλάκη στους προοδευτικούς πολίτες: Οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται

Ομιλία-κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έδωσε το σάλπισμα, όπως είπε, για μια ακόμη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις 25 Ιουνίου .

ΠΑΣΟΚ: Δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα η απόφαση Ανδρουλάκη – «Η έδρα θα επιστρέψει στον Χάρη Καστανίδη μετά τις εκλογές»

Με κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή με Ασφάλεια», ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε καταχειροκροτούμενος: «Αυτό το αίτημα εκφράζει ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να το ακούσουμε. Όμως το αίτημα για αλλαγή, δεν σημαίνει άλμα στο κενό. Δεν σημαίνει επικίνδυνους πειραματισμούς μακριά από τα πραγματικά δεδομένα της εποχής».

Δεν υπάρχει περιθώριο συγκυβέρνησης με την ΝΔ

«Αν έπρεπε να το πω με δυο λέξεις, θα έλεγα “Αλλαγή με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη”. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κάθε μέρα δίπλα σας. Η πολιτική μας προσπάθεια δεν θα εξαντλείται στο κοινοβούλιο, αλλά θα συνεχίζεται καθημερινά σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής. Καθημερινές μάχες για μια καλύτερη ζωή με περισσότερες ευκαιρίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Η πρώτη δημόσια παρέμβαση μετά τις εκλογές – «Νικητής και το ΠΑΣΟΚ»

Παρατήρησε ότι με τα αποτελέσματα των εκλογών δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας αποκλείοντας κάθε σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Ζητώ όμως από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται μία γνήσια προοδευτική αξιόπιστη δύναμη που θα σταματήσει την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας».

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν και πια η κοινωνία έχει εμπειρία και η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει τί έρχεται με τις πολιτικές της, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν που από τη δήθεν “θωρακισμένη οικονομία” φτάσαμε στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009», και υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος από βουλευτές και στελέχη: «Μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και τα εκάστοτε συμφέροντα που τη στηρίζουν επενδύουν σε μία τοξική αντιπολίτευση, Θα βρουν όμως απέναντί τους ένα θεσμικό, προοδευτικό προγραμματικό ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ, Ενωμένο και Δυνατό!»

ΠΑΣΟΚ: Δυσαρέσκεια Καστανίδη για την απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης

Υποστήριξε πως «μία κυβέρνηση, που δεν ελέγχεται και κάνει του κεφαλιού της στα μεγάλα διακυβεύματα της χώρας, φοβάται μία θεσμική προγραμματική αντιπολίτευση». «Έχουμε χρέος απέναντι στον λαό και την πατρίδα να σηκώσουμε το βάρος της συγκυρίας χωρίς πισωγυρίσματα χωρίς να απογοητεύσουμε κανέναν και για αυτό δεν θα δεχθώ φαινόμενα αλαζονείας και συμπεριφορές, που πληγώνουν την ενότητά μας αλλά και τους ίδιους τους πολίτες», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται

Κάλεσε τα στελέχη και τους νεοεκλεγέντες βουλευτές να μην απογοητεύσουν του δημοκρατικούς πολίτες και να δώσουν ενωμένοι της μάχη της 25ης Ιουνίου. «Οι νίκες δεν χαρίζονται, οι νίκες κερδίζονται και για αυτό ζητώ την μέγιστη προσπάθεια όλων των βουλευτών, όλων των υποψηφίων, όλων των στελεχών και φίλων της παράταξης. Δεσμεύτηκα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία. Τα πετύχαμε. Μπροστά μου, είστε εσείς, η σύγχρονη κεντροαριστερά, που θα υπηρετήσει με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς, εμπνευστής των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και εγγυητής των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: «Είναι η ώρα να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της αδικίας, της αδιαφάνειας, και της αναξιοκρατίας. Να πάρουμε στις 25 Ιουνίου την απόφαση να κάνουμε την αλλαγή δυνατή. Να γυρίσουμε σελίδα. Να γυρίσουμε την πλάτη στο φόβο και να ξανακάνουμε την ελπίδα κινητήριο μοχλό των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας».

Επιπλέον τόνισε ότι «χρέος μας να υπηρετήσουμε με κάθε κόστος τον λαό και την πατρίδα. Όλοι και όλες μαζί στους αγώνες που έρχονται. Όλοι και όλες μαζί για μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη στις 25 Ιουνίου», υπογράμμισε υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο γαλάζιος χάρτης είναι αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «ο γαλάζιος χάρτης της χώρας δεν είναι προϊόν της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό.
Είναι αποτέλεσμα του τρόπου και του ύφους της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ». Ζήτησε από όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αγκαλιάσουν τους πάντες για να εμφανιστεί το πράσινο χρώμα της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής. «Καλώ λοιπόν σήμερα από αυτό εδώ το βήμα, κάθε δημοκράτη προοδευτικό Έλληνα να έρθει μαζί μας σε αυτή τη νέα πορεία.

Επίσης κατέδειξε τις υπαρκτές διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας σαφές ότι η αντιπαράθεση μαζί του θα γίνει «για το τι θεωρούμε προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό και δεν μας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την αριστερά για αδειανά πουκάμισα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε ως ιδεολογικές και ιστορικές τις διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία καθώς αφορούν «για το ποια κοινωνία αγωνιζόμαστε, ποια Ελλάδα θέλουμε, αυτή που θα εγγυάται την αξιοσύνη και την δημοκρατία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ