Ανδρουλάκης: Κατήγγειλε μεθόδευση για να καθυστερήσει η έρευνα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές – Η απάντηση Βορίδη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με έκτακτη παρέμβαση του στη Βουλή κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ξανά να καθυστερήσει τη έρευνα της ΑΔΑΕ για το ρόλο της ΕΥΠ στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ.Ανδρουλάκης συγκεκριμένα κατήγγειλε κυβερνητική μεθόδευση σύμφωνα με την οποία την παραμονή της συνεδρίασης της Ολομέλεια της ΑΔΑΕ ,την Παρασκευή, όπου ο Πρόεδρος της εισηγείται πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ γιατί δεν συνεργάστηκε και δεν παρέδωσε τον φάκελο για την παρακολούθησή του, σπεύδει αύριο Πέμπτη να αλλάξει ορισμένα μέλη της στη διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι είναι μιά ακόμη σύμπτωση στην αλυσίδα των συμπτώσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ υποστήριξε: «Η κυβέρνηση το κάνει για να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και μελών του οικογενειακού του περιβάλλοντος»..

Ο κ, Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι ” η Δημοκρατία , οι θεσμοί και το κράτος Δικαίου δεν μπορεί να περιφρουρηθούν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Κατέληξε λέγοντας ότι είναι επικίνδυνοι για τους θεσμούς και θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι η παράταξη που προασπίζεται τους δημοκρατική τάξη στη χώρα.

Βορίδης: Πώς γνωρίζει ο κ. Ανδρουλάκης τι αποφάσεις θα λάβει η ΑΔΑΕ;

Το ερώτημα, γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μειώνει το δικαίωμα του Κοινοβουλίου να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του, σε σχέση με την επιλογή μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη Βουλή, απαντώντας σε προηγούμενη σχετική παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη. «Εάν δεν αρέσουν τα πρόσωπα, που προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, υπάρχει η δυνατότητα, η Διάσκεψη των Προέδρων, και μάλιστα, επειδή απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων -δεν αρκεί η ψήφος της ΝΔ- [..] να πει: Δεν μου αρέσουν, δεν τα εγκρίνω, απορρίπτω την πρόταση» είπε ο κ. Βορίδης και ρώτησε: «Εσείς τι θέλετε τώρα; Ούτε αυξημένη πλειοψηφία να μην υπάρξει. Να μένουμε εκεί, με αυτούς που έχει λήξει η θητεία τους, για να παίρνουν τις αποφάσεις, που μάλιστα ο πρόεδρος σας τις ξέρει από πριν».

Ο κ. Βορίδης ζήτησε μάλιστα, να μάθει, «που τις ξέρει (ο κ. Ανδρουλάκης) τις αποφάσεις της Αρχής; Πώς τις γνωρίζει; Πού ξέρει τι θα αποφασίσει η ολομέλεια; Εγώ δεν το ξέρω. Εγώ δέχομαι ότι η Αρχή με ακεραιότητα, και τα μέλη της θα διαβουλευθούν και σύμφωνα με την πεποίθηση τους θα πάρουν μία απόφαση. Εσείς από πού γνωρίζετε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή, και λέτε ότι το κίνητρο μας είναι να αποφύγουμε αυτή την απόφαση»;

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Επικρατείας, και αφού σημείωσε ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ο πρόεδρος της Βουλής στην Διάσκεψη των Προέδρων ανέφερε ότι πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής των νέων μελών της ΑΔΑΕ, επισήμανε τα εξής: «Ακούστε, επειδή σας αρέσουν οι συμπτώσεις. Αμέσως μετά, η Αρχή, τη στιγμή που ακόμα τα πράγματα σε μια σειρά ζητημάτων ήταν ανοιχτά, επέλεξε να συγκαλέσει ο πρόεδρος, όπως έχει δικαίωμα, την ολομέλεια, για την Τετάρτη. Οποία σύμπτωσις! Την Πέμπτη ξεκινάει η διαδικασία εκλογής νέων μελών και την Παρασκευή ορίζεται η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Το ποιος ακολουθεί ποιον και για ποιο λόγο, εγώ το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ έχω απόλυτο σεβασμό στην Αρχή και σταματώ εδώ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ