Κακοκαιρία Elias: Απόκοσμες εικόνες στη Λίμνη Ευβοίας – Δρόμοι «πνίγηκαν» στις λάσπες, η θάλασσα άλλαξε χρώμα

Απόκοσμες είναι οι εικόνες από την Λίμνη Ευβοίας, που πλήττεται σφοδρά από την κακοκαιρία Elias, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού που έχει πέσει στην περιοχή, ώστε το χώμα από τα βουνά έχει παρασυρθεί από τους χειμάρρους και η λάσπη έχει καταλήξει στη θάλασσα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, το χρώμα του νερού έχει αλλάξει και από μπλε έχει γίνει καστανοκόκκινο. Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η ιστοσελίδα Adventure Evia.

Οι δρόμοι στη Λίμνη Ευβοίας έχουν πλημμυρίσει λόγω της νεροποντής, με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει… Βενετία. Η νέα κακοκαιρία «σαρώνει» την βόρεια Εύβοια, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ ήδη έχουν γίνει απεγκλωβισμό πολιτών που είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένα ισόγεια ή ακόμη και σε αυτοκίνητα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την Λίμνη Ευβοίας που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Ιστιαία News:

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοια ενισχύθηκαν με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα και από το πρωί επιχειρούν στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την βόρεια Εύβοια

Η βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, η οποία «σαρώνει» την περιοχή με έντονες βροχές και καταιγίδες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει στον απεγκλωβισμό πέντε ατόμων, κυρίως από οχήματα που παγιδεύτηκαν λόγω της συσσώρευσης των υδάτων, αλλά και από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοια ενισχύθηκαν με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα και από το πρωί επιχειρούν στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν αυτή την ώρα 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ένα αμφίβιο – ερπυστριοφόρο.

Πλημμύρες στο χωριό Κυμάσι – «Η ηλικιωμένη γειτόνισσά μου ανέβηκε στην ταράτσα για να σωθεί»

Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην ιστοσελίδα evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει, πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής, όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Στη βόρεια Εύβοια σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, έχουν γίνει κατολισθήσεις, μικρής κλίμακας, και έχουν πέσει δέντρα.

Η κακοκαιρία «σαρώνει» τα χωριά της Ιστιαίας – Πλημμύρισαν δρόμοι σε Ασμήνιο, Ταξιάρχη και Πευκί

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από το πρωί σε χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, λόγω της νεροποντής. Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ από νωρίς η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα eviathema.gr, χωριά όπως το Πευκί, ο Ταξιάρχης, ο Αγίοκαμπος, το Ασμήνιο είναι μερικά απ’ αυτά που σάρωσε η κακοκαιρία αφήνοντας πίσω της πολλές ζημιές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ