Ανδρέας Πάτσης: Οι καταγγελίες για εμπλοκή του σε εξαγορά δανείων και η απάντηση του βουλευτή

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης απέκτησε μέσω εταιρειών του εξωτερικού κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατ. ευρώ.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «γαλάζια κοράκια με νύχια γαμψά» αναφέρεται ότι «η φερόμενη εμπλοκή του σε κερδοσκοπία από πλειστηριασμούς με δάνεια που αγοράστηκαν στο 1/15 της αξίας τους συνιστά μείζον ηθικό θέμα για όλη την κυβερνητική παράταξη».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις αποκαλύψεις Πολάκη ότι η εταιρεία του Ανδρέα Πάτση δεν έχει δημοσιεύσει στο ΓΕΜΗ τους ισολογισμούς της, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτιέται πόσα από τα περίπου 63 εκατ. ευρώ κόκκινων δανείων έχει εισπράξει η εταιρεία αυτή και αν έχει κάνει πλειστηριασμούς.

ΣΥΡΙΖΑ – Καλπάκης: Πρωθυπουργός των «κορακιών» ο Μητσοτάκης

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης σε δήλωσή του εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «από πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης αναβαθμίζεται σε Πρωθυπουργό των κορακιών που πλουτίζουν από τα χρέη νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καλπάκη αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες, και ετοιμάζεται να εγγράψει στο χρέος της χώρας 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις σε τράπεζες προκειμένου τα funds να κερδοσκοπήσουν μέσα από μαζικούς πλειστηριασμούς, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάτσης βρίσκει ευκαιρία για να πλουτίζει πάνω στα βάρη των πολιτών.

Ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Δηλαδή πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους! Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού.

Τα ερωτήματα είναι απλά. Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ;

Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;

Από Πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης αναβαθμίζεται και σε πρωθυπουργό των κορακιών που πλουτίζουν από τα χρέη νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων».

Η απάντηση του Ανδρέα Πάτση

Ο Ανδρέας Πάτσης με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι λυπηρό που ταυτίζεις τον πολιτικό σου βίο με το ψέμα και τη χυδαιότητα. Είναι όμως, επιλογή σου. Αντί να παριστάνεις τον τιμητή και τον δήθεν αγωνιστή θα ήταν προτιμότερο να απολογηθείς για τα έργα και τις ημέρες της κοινοβουλευτικής σου θητείας».

Ολόκληρη η ανάρτηση αναφέρει:

«Αγαπητέ Π. Πολάκη,

Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά.

Είναι λυπηρό που ταυτίζεις τον πολιτικό σου βίο με το ψέμα και την χυδαιότητα. Είναι όμως επιλογή σου. Αντί να παριστάνεις τον τιμητή και τον δήθεν αγωνιστή θα ήταν προτιμότερο να απολογηθείς για τα έργα και τις ημέρες της κοινοβουλευτικής σου θητείας . Γιατί με την ψήφο σου, συγκυβέρνησες με την Ακροδεξιά, γέμισες τη χώρα μας με λαθρομετανάστες, έκλεισες τις Τράπεζες, επικύρωσες δυσβάσταχτα μνημόνια για τον λαό μας, μείωσες μισθούς, έκοψες συντάξεις, νομιμοποίησες την αγορά κόκκινων δανείων από ξένα funds, επιβάρυνες την οικονομία, διέλυσες τη μεσαία τάξη αφού την στραγγάλισες οικονομικά, εξαπάτησες ακόμα και τους δικούς σου αφού βάφτισες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, Διέλυσες τα ελληνικά Πανεπιστήμια, πούλησες την Μακεδονία μας στις Πρέσπες .

Αντίθετα με μας Βουλευτές και Κυβέρνηση της ΝΔ που παράγουμε θετικό έργο και είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Σε κάθε Νομό σε κάθε Περιφέρεια.

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Δεν μας πτοείς, ούτε μας φοβίζεις.

Μπορείς ανέξοδα να γράφεις και να λες ό,τι θες. Στις προσεχείς εκλογές, μόλις ξυπνήσεις θα τα δεις και πάλι όλα ΜΠΛΕ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ