Αλέξης Γεωργούλης: Ο δικηγόρος βγήκε για τρία χρόνια σε αναρρωτική άδεια – Οι νέες πληροφορίες

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αναφορές κατά του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία μίας γυναίκας ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από τον ευρωβουλευτή. Ακόμη μία γυναίκα φαίνεται πως είναι έτοιμη να προβεί σε επίσημη καταγγελία, υποστηρίζοντας πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Αλέξη Γεωργούλη, στις αρχές του 2020. Επιπλέον, μία γυναίκα και ένας άνδρας κάνουν λόγο για εργασιακό εκφοβισμό που υπέστησαν όταν εργάστηκαν στο γραφείο του.

Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: Ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα στην καταγγέλλουσα που δεν μπορούσε να δει κανέναν για έξι μήνες

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της γυναίκας που φέρεται διατεθειμένη να προβεί σε επίσημη καταγγελία, πρόκειται για μία 28χρονη η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του Έλληνα ευρωβουλευτή από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο 2020, όταν κι εγκατέλειψε κακήν κακώς την θέση της.

Όπως μεταδίδει η εκπομπή LiveNews, σύμφωνα με την ίδια, ύστερα από μια έξοδο για ποτό, ο 49χρονος ευρωβουλευτής την παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ φέρεται να άσκησε και βία σε βάρος της. Η 28χρονη είχε καταγγείλει τότε το περιστατικό στην αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου, στο γραφείο παρενόχλησης. Παρόλα αυτά λέγεται ότι η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία από τον εσωτερικό έλεγχο. Σήμερα η 28χρονη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με δικηγόρο, ώστε να προβεί κι εκείνη με τη σειρά της σε επίσημη καταγγελία, αυτή τη φορά στις Αρχές.

Αλέξης Γεωργούλης: Νέος σάλος με αναρτήσεις μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Συνεδριάζει η Νομαρχιακή

Η συγκεκριμένη γυναίκα δούλευε και ως φωτογράφος όσο έκανε την πρακτική της άσκηση στο γραφείου του ευρωβουλευτή. Η 28χρονη, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα προσελήφθη σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία.

Ο «εργασιακός εκφοβισμός» – Η περίπτωση της 30χρονης και του δικηγόρου

Επιπλέον, εκκρεμεί η υπόθεση μιας 30χρονης γυναίκας, η οποία εργάστηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή και δέχτηκε -όπως ισχυρίστηκε- εργασιακό εκφοβισμό.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό είναι το πρόσωπο που αποκάλυψε το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Την ίδια περίοδο που παραιτήθηκε η 28χρονη ασκούμενη, υπέβαλε την παραίτησή του και ο υπεύθυνος του γραφείου του, ο οποίος μάλιστα ήταν κι εκείνος που είχε προτείνει την ασκούμενη στον Αλέξη Γεωργούλη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε αναφορά στο γραφείο προσωπικού της Ευρωβουλής, για επιθετική συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη προς τους υφισταμένους του αλλά και για εργασιακό bullying. Σύμφωνα με την εκπομπή, ο εν λόγω άνδρας κατήγγειλε πως ο γνωστός ηθοποιός του είχε κάνει και body shaming παρά το γεγονός πως και ο ίδιος στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα με την αυξομείωση του βάρος του.

Ούτε και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, διαπιστώθηκε «κακοποιητική συμπεριφορά» από την πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη. Ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε βοήθεια ψυχολόγου, όπως έλεγε στο περιβάλλον του, προκειμένου να διαχειριστεί, το άγχος και το στρες που του προξένησαν οι έντονοι καβγάδες με τον Έλληνα ηθοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mega, ο άνδρας αυτός ήταν ένας δικηγόρος, ο οποίος είχε εργαστεί και στο παρελθόν σε γραφείο άλλης ευρωβουλευτού, και αργότερα ανέλαβε το γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Από την αρχή, οι σχέσεις τους φαίνεται πως δεν ήταν καλές.

Μάλιστα, ο ίδιος μετά το περιστατικό bullying πήρε και αναρρωτική άδεια, η οποία κράτησε τρία χρόνια. Λάμβανε κανονικά τον μισθό του, παρά το γεγονός ότι είχε επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται από το βελγικό Δίκαιο.

Και οι τρεις περιπτώσεις είχαν μπει αρχείο από την αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ