Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: Ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα στην καταγγέλλουσα που δεν μπορούσε να δει κανέναν για έξι μήνες

Στην αποκάλυψη ότι η πρώτη καταγγέλλουσα είχε «τόσο σοβαρά χτυπήματα που δεν μπορούσε για περισσότερους από έξι μήνες να δει κανέναν ή να μιλήσει με κανέναν» έκανε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον RealFm 97,8 και το κεντρικό μαγκαζίνο με τον Νίκο Στραβελάκη, για την υπόθεση Γεωργούλη.

Αλέξης Γεωργούλης: Νέος σάλος με αναρτήσεις μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Συνεδριάζει η Νομαρχιακή

Αρχικά αναφέρθηκε στην διαρροή του ονόματος της πρώτης καταγγέλλουσας, τονίζοντας ότι: «εάν είναι αλήθεια ότι το όνομα διέρρευσε από μία γυναίκα η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  είναι ακόμα πιο θλιβερό. Εγώ, και με την ιδιότητά μου της αντιπροέδρου της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, θεωρώ το να διαρρέουν προσωπικά δεδομένα σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση και μάλιστα από γυναίκα εναντίον γυναίκας ή για γυναίκα είναι ακόμη πιο απογοητευτικό».

«Εγώ το κορίτσι αυτό το γνωρίζω. Την γνωρίζω πολύ καλά. Είναι κόρη συναδέλφου και συνάδελφος η ίδια. Είναι μορφωμένο κορίτσι, γλωσσομαθείς, εργατική, η οποία χαίρει εκτιμήσεων στις Βρυξέλλες. Σε μένα η ίδια δεν είχε πει κάτι» δήλωσε στην συνέχεια η κα. Βόζεμπεργκ και αποκάλυψε πως: «έμαθα από συγγενικό της πρόσωπο ότι είχε υποστεί τέτοιο σοκ και ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, που δεν μπορούσε για περισσότερους από έξι μήνες να δει κανέναν ή να μιλήσει με κανέναν, γιατί φοβόταν ότι αυτό θα μαθευτεί από τους γονείς της, τους οποίους ήθελα να διαφυλάξει».

Αλέξης Γεωργούλης: Διαγράφεται μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χυδαία ανάρτησή του για την υπόθεση

«Η ίδια ως μία γυναίκα που υφίσταται βιασμό και σωματική κακοποίηση, όχι μόνο παθαίνει ένα σοκ, αλλά παθαίνει έναν έντονο ψυχικό κλονισμό για να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα. Και με αυτό που συμβαίνει τώρα με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και τον κανιβαλισμό που υφίσταται από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που δημοσιεύουν φωτογραφίες της, που δεν σέβονται τίποτα κυριολεκτικά» πρόσθεσε.

«Εγώ από το 2020 (σ.σ. που έγινε η καταγγελία) δεν την είχα συναντήσει στις Βρυξέλλες. Δεν μιλούσε. Δεν το συζητούσε. Δεν είχε μόνο σοκ μέσα της, είχε και ντροπή. Μία γυναίκα, η οποία υφίσταται κάτι τέτοιο, ντρέπεται. Κάθε γυναίκα που έχει φιλότιμο και συνείδηση, νιώθει ντροπή, προσβολή στο σώμα της και την ψυχή της, νιώθει αισθήματα τα οποία είναι απολύτως αρνητικά. Αυτό που εγώ μετά βεβαιότητως μπορώ να πω είναι ότι ο μεν δράστης είχε φερόμενος διότι καλύπτεται από το τεκμήριο της αθωότητας, η δε καταγγέλλουσα είναι πραγματικό θύμα. Όσα κατήγγειλε είναι ακριβώς έτσι. Εάν αποδειχθεί ότι τα υπέστη αυτά από τον εκείνον που κατονομάζει είναι έργο της δικαιοσύνης. Αλλά ότι η κοπέλα αυτή κατήγγειλε κακοποίηση και βιασμό είναι η πραγματική αλήθεια» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αλέξης Γεωργούλης: «Βροχή» οι παραιτήσεις από το γραφείο του – Κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες το άσχημο κλίμα

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η ίδια είχε ακούσει να κυκλοφορούν φήμες για τον Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κ. Βόζενμπεργκ ανέφερε: «Είχα ακούσει εγώ προσωπικά μία φήμη ότι υπάρχει ενδεχομένως μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Αλλά κάνω την διάκριση επειδή η κοπέλα (σ.σ. πρώτη καταγγέλλουσα) δεν ήταν συνεργάτιδα του Αλέξη Γεωργούλη. Το κατήγγειλε στην βελγική δικαιοσύνη. Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις συνεργατών καταγγέλλονται σε υπηρεσία ειδική εντός του Ευρωκοινοβουλίου

Επειδή το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια μικρή κοινωνία, ένας να πει μία κουβέντα, αυτό μπορεί να κυκλοφορήσει. Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκε ο κ. Παπαδημούλης. Η φήμη δεν ήταν για την καταγγέλλουσα. Ο κ. Παπαδημούλης από ότι είπε κάλεσε τον κ. Γεωργούλη και αυτός το αρνήθηκε. Αναμενόμενο αυτό. Το θέμα είναι κατά πόσο προχώρησαν αυτές οι καταγγελίες και σε ποιο σημείο. Ακούμε ότι μία κατέληξε στο αρχείο και κάποια άλλη δεν προχώρησε. Ξέρετε κάποιος που καταγγέλλει στην συνέχεια μπορεί να μην αντέχει να το προχωρήσει και να το ανακαλεί»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ