Αλέξης Γεωργούλης: Η επώνυμη καταγγελία στις βελγικές αρχές το 2020, οι φήμες και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – «Φουντώνει» η πολιτική κόντρα

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία εις βάρος του, την οποία διερευνούν οι βελγικές αρχές από το 2020 και ήταν η αφορμή να τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τους διαξιφισμούς για το εάν γνώριζαν νωρίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία ή όχι, εγείρεται θέμα και για το πώς βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα της καταγγέλλουσας. Από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η διαρροή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον “πόλεμο” δηλώσεων από στελέχη των δύο κομμάτων να μαίνεται.

Αλέξης Γεωργούλης: Όσα δήλωνε τον περασμένο Οκτώβριο για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και αφορούσε σε «βαριά ποινικά αδικήματα». Σε ίδιο χρόνο, προσωποποιήθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής πριν από τις ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα ενημέρωσε την Κουμουνδούρου και δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις. Από τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ευρωομάδα και το κόμμα, απόφαση στην οποία συμφώνησε και ο ίδιος. Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε τόσο με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος όσο και με ανακοίνωση της Ευρωομάδας του κόμματος.

Αλέξης Γεωργούλης: Το χρονικό έως το αίτημα άρσης της ασυλίας και το παρασκήνιο της παραίτησης

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωσή του πριν καν κυκλοφορήσει η είδηση στις Βρυξέλλες και αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις και μια φημολογία που έδινε όλο και μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πηγές από την ευρωομάδα του ήταν ιδιαίτερα διστακτικοί κι εκείνοι, δηλώνοντας αρχικά άγνοια για τις λεπτομέρειες της καταγγελίας εις βάρος του ευρωβουλευτή.

Στη δική του ανακοίνωση ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια» προσθέτοντας πως «μάλλον όχι τυχαία κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». Άφησε δηλ. και υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα Ελληνίδα μόνιμη κάτοικος Βρυξελλών και εργαζόμενη σε ευρωπαϊκό Οργανισμό, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Αλέξης Γεωργούλης: «Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα» λέει το ΠΑΣΟΚ – Νέες πληροφορίες για την καταγγελία

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Πάντως, μπορεί το θέμα να έγινε γνωστό τώρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε, όμως στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε μια φημολογία το προηγούμενο διάστημα και γι’  αυτό ο ηθοποιός είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο κ. Γεωργούλης, είχε διαψεύσει τότε κατηγορηματικά τις φήμες, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι η καταγγελία αρχικά ήταν ανώνυμη και ότι ο ηθοποιός είχε κληθεί για “κουτσομπολιά” και όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων το αίτημα για άρση της ασυλίας

Πλέον το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει στις 26 Απριλίου. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές και η Ευρωβουλή δεν δημοσιοποιεί ούτε σχολιάζει περαιτέρω τις υποθέσεις που προωθούνται για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή.

Η Επιτροπή αναμένεται να καλέσει και τον ίδιο τον Αλέξη Γεωργούλη για να ακούσουν και την δική του θέση. Στην συνέχεια θα αποφανθεί και θα υπάρξει μία έκθεση από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, που θα ενημερώσει την πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα, για το εάν είναι υπέρ ή όχι της άρσης του Ευρωβουλευτή. Κατόπιν η υπόθεση πηγαίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί από το σύνολο των ευρωβουλευτών εάν λένε «ναι» ή «όχι» στην άρση της ασυλίας. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει δύο και τρεις μήνες.

Προσωρινά μέτρα από την καταγγέλλουσα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγγέλλουσα, νομικός σύμβουλος σε διεύθυνση της Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα προβεί μέσω των δικηγόρων της σε προσωρινά μέτρα για να μην δημοσιεύονται φωτογραφίες της και προσωπικά της δεδομένα.

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν φήμες και για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες» στο facebook πρόκειται για ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρεται να μίλησε ανωνύμως το 2020, χωρίς ωστόσο αυτή η περίπτωση να έχει επιβεβαιωθεί.

Συγκεκριμένα η σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει σε ανάρτησή της ότι «Την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».

ΠΑΣΟΚ: «Η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Η ποινική προδικασία ιδίως σε χώρες όπως το Βέλγιο είναι μυστική. Έχει γίνει έρευνα από τη βελγική δικαιοσύνη για να φτάσουν στο σημείο να ζητηθεί άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιτομή του φαρισαϊσμού. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και ότι έγινε τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 2,5-3 χρόνια και ότι απλώς οι βελγικές αρχές έκαναν την δουλειά τους, όλο αυτό το διάστημα. Άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα» δήλωσε ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι «ο κ. Γεωργούλης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ αναφέρθηκε και στην μικροκομματική διαχείριση του θέματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέδειξαν ιδιαίτερα φιλέρευνο πνεύμα στο να αποκαλύψουν το όνομα του θύματος, αλλά 2,5 χρόνια δεν ήξεραν τίποτα, και τους ήρθε η επιφοίτηση όταν έφτασε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο» σημείωσε.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αρνείται ότι για την διαρροή ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας» σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλης

«Άδειασμα» Γεωργούλη από τον Παπαδημούλη

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας» δήλωσε στα “Παραπολιτικά” ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά» πρόσθεσε.

Η επικοινωνία Παπαδημούλη – Γεωργούλη πριν από την ανακοίνωση

«Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις  βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές» περιέγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κούλογλου: Υπήρχαν κάποιες φήμες απροσδιόριστες

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «υπήρχαν παλαιότερα κάποιες φήμες απροσδιόριστες ότι κάτι έχει συμβεί με παρενόχληση χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε χρόνο, τόπο κλπ. Για τον λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε ότι ο συνάδελφός του είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει. Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής είπε ότι ο ίδιος δεν ήρθε σε επαφή με τον κ. Γεωργούλη καθώς οι φήμες κυκλοφορούσαν σε επίπεδο κουτσομπολιού.

Βαρουφάκης στον Realfm 97,8: Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της – Δεν μπορεί να γίνει αυτό με τηλεδίκη

«Κανένα σχόλιο. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όταν υπάρχει κατηγορία για παρενόχληση ή για οποιοδήποτε έγκλημα νομίζω ότι εμείς όλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και σχολιαστές πρέπει να κάνουμε πίσω για να λάμψει η δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να γίνει αυτό με τηλεδίκη ή ραδιοδίκη. Πρέπει να αφήσουμε την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, από σεβασμό στον θύτη και στο θύμα και στην αλήθεια» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Απαράδεκτο να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία της καταγγέλλουσας

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 πως «κάθε αντίστοιχη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε αστραπιαία. Ο  κ. Γεωργούλης δεν ανήκει πλέον στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ απαράδεκτο ότι είδαμε τις τελευταίες ώρες να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και στα social media. Είναι απαράδεκτο».

Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Γεωργούλη

«Χωρίς να παρέμβω στη διαδικασία, σέβομαι απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας και ο κ. Γεωργούλης είναι αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου σε ένα δικαστήριο, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν προέκυψε η ιστορία με τον Λιγνάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ με δελτία Τύπου αλλά και ο ανεπίσημος ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter με τις στρατιές των τρολ, προχώρησαν σε μια δολοφονία χαρακτήρα και του πρωθυπουργού με μια φωτογραφία από την Επίδαυρο σε μια παράσταση του κ. Λιγνάδη αλλά και της υπουργού Πολιτισμού με τρόπο αδιανόητο» σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Προκάλεσε τοξικότητα στην πολιτική ζωή. Αυτό που είχα πει είναι πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται ένας υπουργός που διόρισε ένα άτομο σε μια θέση; Η φωνή μου δεν ακουγόταν γιατί επικρατούσε η τοξικότητα. Όταν έγινε η ιστορία με την 12χρονη στον Κολωνό. Τα ίδια… Ο κ. Σπίρτζης επίσημα είχε πει ότι ΝΔ δεν βγάζει στη δημοσιότητα τους βιαστές γιατί είναι κομματικά της στελέχη. Μέχρι την ώρα που βγήκε ότι υπήρχε κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενος, έπαιζε πρώτο trend στο Twitter “ΝΔ κόμμα παιδοβιαστών”. Θα ήταν λογικό τώρα να ξεκινήσει η ΝΔ hashtag στο Twitter “ΣΥΡΙΖΑ κόμμα ανθρώπων που δέρνουν τις γυναίκες”; Και να πούμε ότι ο Τσίπρας που διάλεξε τον Γεωργούλη ήξερε και ευθύνεται προσωπικά επειδή δεν είχε ελέγξει προσωπικά τον χαρακτήρα του Γεωργούλη; Θα ήταν λογικό; Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα το κάνουμε γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτή την τοξικότητα» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ