Debate Γεωργιάδη – Χαρίτση στον Realfm 97,8: Η καταγγελία για Γεωργούλη, οι επενδύσεις και ο πληθωρισμός

Τα ξίφη τους για την οικονομία και τα εθνικά θέματα διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Χωρίς να παρέμβω στη διαδικασία, σέβομαι απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας και ο κ. Γεωργούλης είναι αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου σε ένα δικαστήριο, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν προέκυψε η ιστορία με τον Λιγνάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ με δελτία Τύπου αλλά και ο ανεπίσημος ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter με τις στρατιές των τρολ, προχώρησαν σε μια δολοφονία χαρακτήρα και του πρωθυπουργού με μια φωτογραφία από την Επίδαυρο σε μια παράσταση του κ. Λιγνάδη αλλά και της υπουργού Πολιτισμού με τρόπο αδιανόητο» σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Προκάλεσε τοξικότητα στην πολιτική ζωή. Αυτό που είχα πει είναι πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται ένας υπουργός που διόρισε ένα άτομο σε μια θέση; Η φωνή μου δεν ακουγόταν γιατί επικρατούσε η τοξικότητα. Όταν έγινε η ιστορία με την 12χρονη στον Κολωνό. Τα ίδια… Ο κ. Σπίρτζης επίσημα είχε πει ότι ΝΔ δεν βγάζει στη δημοσιότητα τους βιαστές γιατί είναι κομματικά της στελέχη. Μέχρι την ώρα που βγήκε ότι υπήρχε κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενος, έπαιζε πρώτο trend στο Twitter “ΝΔ κόμμα παιδοβιαστών”. Θα ήταν λογικό τώρα να ξεκινήσει η ΝΔ hashtag στο Twitter “ΣΥΡΙΖΑ κόμμα ανθρώπων που δέρνουν τις γυναίκες”; Και να πούμε ότι ο Τσίπρας που διάλεξε τον Γεωργούλη ήξερε και ευθύνεται προσωπικά επειδή δεν είχε ελέγξει προσωπικά τον χαρακτήρα του Γεωργούλη; Θα ήταν λογικό; Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα το κάνουμε γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτή την τοξικότητα» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Χαρίτσης ανταπάντησε πως «κάθε αντίστοιχη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε αστραπιαία. Ο  κ. Γεωργούλης δεν ανήκει πλέον στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ απαράδεκτο ότι είδαμε τις τελευταίες ώρες να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και στα social media. Είναι απαράδεκτο».

Για την οικονομία

«Ο πληθωρισμός σε επίπεδο Ευρώπης πέφτει, στην Ελλάδα όμως βλέπουμε να συνεχίζεται η άνοδος των τιμών σε πολύ βασικά είδη διαβίωσης των πολιτών» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε λέγοντας «δεν βλέπει ο πολίτης τον εαυτό του μέσα στην αύξηση του ΑΕΠ. Οι πολίτες αυτή τη στιγμή που μιλάμε δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα».

«Εγώ λέω ότι τα μέτρα έχουν πετύχει. Όποιος λέει ότι με μαγικό τρόπο θα εξαφανίσει τον πληθωρισμό, ενώ ζούμε σε περιβάλλον διεθνούς πληθωρισμού, είναι απατεώνας. Πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απατεώνας. Ό,τι εισάγουμε, το εισάγουμε ακριβότερα αφού οι άλλοι έχουν πληθωρισμό, άρα πώς γίνεται να το πουλάμε εμείς φθηνότερα; Όχι! Εμείς βλέπουμε τον Μ.Ο. και βλέπουμε αν είμαστε πιο πάνω ή πιο κάτω» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις ήταν πάτος» επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να σωθεί πρώτα από όλα από την χρεοκοπία, το θυμάστε αυτό; Εσείς την είχατε οδηγήσει εκεί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ