Αλέξης Γεωργούλης: «Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα» λέει το ΠΑΣΟΚ – Νέες πληροφορίες για την καταγγελία

Το πρώτο του σχόλιο για την υπόθεση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

ΝΔ για Γεωργούλη: Παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτει: «Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Μέτσολα: Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση ασυλίας του Γεωργούλη – Τι λέει ο ίδιος για την καταγγελία σε βάρος του

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Να σημειωθεί ότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η καταγγελία  αφορά σεξουαλική παρενόχληση του ευρωβουλευτή σε βάρος υπαλλήλου σήμερα της Κομισιόν και παλαιότερα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στελέχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο,  ότι η καταγγελία αφορά και κακοποίησή από την πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη.

Η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι δικηγόρος, που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία φέρεται ως μία από τις πιθανότερες επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού. Ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, καθώς εργάζεται στην Κομισιόν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του νωρίς το απόγευμα έκανε γνωστό ότι τέθηκε εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την εις βάρος του καταγγελία.

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», τονίζει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση που ακολούθησε αυτή της Ευρωομάδας.​

Η άρση ασυλίας και οι πιέσεις

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διαδικασίες για άρση ασυλίας χρειάζονται χρόνο μέχρι να φτάσουν στην ολομέλεια, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθούν. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε πίεση από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραιτηθεί με τον Αλέξη Γεωργούλη να τονίζει ότι δεν ισχύουν όσα λέγονται κάτι το οποίο ανέφερε και στην ανακοίνωσή του στην οποία μιλά για ψευδή και προσβλητική επίθεση.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης»

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ