Άδωνις Γεωργιάδης: Διευκρινίσεις για τα μοριακά τεστ στην Κύπρο και την τιμή τους

Διευκρινίσεις έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα μοριακά τεστ στην Κύπρο και την τιμή τους. Οι δηλώσεις που έκανε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, έπαιξαν ψηλά στα κυπριακά ΜΜΕ και σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανάρτησή του επαναφέρει το θέμα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter τα εξής:

«Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα 50 ευρώ αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα μοριακά τεστ στην Κύπρο

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε, όταν ρωτήθηκε για την τιμή των 25 ευρώ στα PCR της Κύπρου, ότι αυτά είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο δημοσιογράφος εξήγησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, που νωρίτερα είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή.

Τότε, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ