Μαξίμου: Πόλεμος λάσπης εναντίον του Μητσοτάκη και της συζύγου του – Τι απαντά σε δημοσίευμα για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσαν άλλοτε ευθέως άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του κι εναντίον της συζύγου του. Επειδή αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά κι αφού ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, συνεχίζουν στο ίδιο βιολί: προσωπικό πόλεμο με κάθε τρόπο και κάθε μορφή, εναντίον του ίδιου και της συζύγου του κι εσχάτως κι εναντίον του γιού του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι πρωταγωνιστής σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, είναι ο κ. Βαξεβάνης. «Η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ.Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Οι διαδρομές αυτές θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν των όσων συγκλονιστικών στοιχείων προέκυψαν από την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο» προσθέτει, με αφορμή το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) και δεν έχει προκύψει τίποτα απολύτως. «Το μόνο που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την επιμονή είναι η πολιτική φτώχεια, όπως ακριβώς καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους δείκτες. Κι επιμένει να μετατρέπει την αντιπολιτευτική απελπισία του σε τοξικότητα και να πιστεύει ότι το δηλητήριο που ρίχνει, θα γίνει αντίδοτο στο πολιτικό του αδιέξοδο» τονίζει.

Τέλος απαντώντας στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento υπογραμμίζει «Όσον αφορά στη νέα “αποκάλυψη” του κ. Βαξεβάνη και του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο λάσπης. Για να τελειώνουμε με τα χυδαία ψέματα, οι μετοχές της Γαλλικής εταιρείας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι, όπως είναι γνωστό, μέχρι την 3η Αυγούστου 2016. Τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της ΕΕ από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως είτε δια παρένθετου προσώπου όπως η σύζυγος. Ενός νόμου που εισήγαγε διάκριση των ελληνικών από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, προφανώς αντίθετου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με στόχευση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όσο ελάχιστοι Έλληνες πολίτες από όλες τις αρμόδιες αρχές που έκριναν οριστικά ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα».

Επιπλέον, δίνει στη δημοσιότητα τη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρίας Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κ. Γιώργο Παπαζήση, η οποία, όπως επισημαίνει, έχει υπογραφεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έθετε ο νόμος τον Αύγουστο του 2016 και συνεπώς είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πόθεν έσχες.

«Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι για συκοφαντική δυσφήμιση, έχει όση σχέση με την αλήθεια, όση και το δημοσίευμά του που εμφάνιζε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να βρίσκεται στην Αίγυπτο το 2020, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, όταν το ταξίδι είχε γίνει το 2019. Για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει ξανά η Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Δείτε εδώτη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στον ετεροθαλή αδελφό της Γιώργο Παπαζήση που επισυνάπτει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Τι απαντά το Documento

Με νέο δημοσίευμα, που έχει τίτλο “Κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε να εκτίθεστε”, η εφημερίδα απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Μητσοτάκη, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Το αποδείξατε σήμερα. Έχει περάσει μια εβδομάδα από όταν το Documento αποκάλυψε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος υποβάλει ψευδές πόθεν έσχες. Μια εβδομάδα κατά την οποία ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα, παρά έκανε λόγο για “παλιά υπόθεση που έχει κριθεί”. Κι ας αποκαλύφθηκε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωσε ψευδώς στο πόθεν έσχες του 2017 (φορολογικό έτος 2016) ότι οι μετοχές που κατείχε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures μεταβιβάστηκαν δωρεάν. Κι ας αποκαλύφθηκε ότι η μεταβίβαση των μετοχών πραγματοποιήθηκε τελικά στις 20 Δεκεμβρίου του 2020, ημερομηνία κατά την οποία η σύζυγος του πρωθυπουργού εξακολουθούσε να κατέχει το 95% της επίμαχης γαλλικής εταιρείας και ο ετεροθαλής αδελφός της, Γιώργος Παπαζήσης εξακολουθούσε να κατέχει το υπόλοιπο 5% των μετοχών. Κι ας αποκαλύφθηκε ότι οι μετοχές της μεταβιβάστηκαν σε μια άλλη ελληνική εταιρεία, την MGPG Investment Consulting, η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν και η οποία ανήκει στην ίδια και στον ετεροθαλή αδελφό της, Γιώργο Παπαζήση. Σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις ο πρωθυπουργός παρέμενε σιωπηλός.

Επέλεξε να σπάσει σήμερα τη σιωπή του, εξαιτίας της πίεσης που υφίσταται από τη σοβαρότητα των αποκαλύψεων. Αποκαλύψεις οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα από το Documento και σύμφωνα με τις οποίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εξακολουθεί να παραμένει διαχειρίστρια-διευθύντρια της SCI Personal Ventures. Πρόκειται για κάτι που δεν το λέει το Documento, αλλά το απόσπασμα της κύριας εγγραφής της SCI Personal Ventures στο γαλλικό Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών. Πρόκειται επίσης για κάτι που καθιστά και σε αυτή την περίπτωση το πρωθυπουργικό ζεύγος παράνομο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 1 του ν.3213/2003 -ο οποίος αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης-, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, είναι ορισμένα μόνο από τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία “απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα”.

Πρόκειται μάλιστα για μια παρανομία που αποτελεί σοβαρότατο αδίκημα, στο οποίο ήδη είχε υποπέσει το πρωθυπουργικό ζεύγος, αφού η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατείχε μετοχές στη συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι τα τέλη του 2020. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 8 του νόμου 3213/2003, η “άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ”.

Οι τριγμοί που έχουν προκληθεί εξαιτίας της σοβαρότητας των αποκαλύψεων και της παρανομίας του πρωθυπουργικού ζεύγος, ανάγκασαν σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να προβεί σε κάτι το πρωτοφανές: παρουσίασε έγγραφο βάσει του οποίου η Μαρέβα Γκραμπόφσκι φέρεται να μεταβίβασε τον Αύγουστο του 2016, το 95% των μετοχών που κατείχε στην SCI Personal Ventures, στον ετεροθαλή αδελφό της. Ένα έγγραφο όμως που δεν εμφανίζεται πουθενά στο γαλλικό Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών.

Αντιθέτως, το έγγραφο που εμφανίζεται στο γαλλικό Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών, είναι το καταστατικό της εταιρείας, όπου είναι ξεκάθαρο ότι τον Δεκέμβριο του 2020 η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατείχε ακόμη το 95% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι εκείνη την ημέρα μεταβίβασε τις μετοχές στην εταιρεία MGPG Investment Consulting, η οποία επίσης ανήκει στην ίδια και τον αδελφό της.

Άρα, ποιος λέει ψέματα κ. Μητσοτάκη; Τα επίσημα έγγραφα των γαλλικών αρχών ή ένα χαρτί Α4 που δώσατε στη δημοσιότητα μια εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις, το οποίο όμως δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα; Και πως θα μπορούσε να αποδεικνύει το οτιδήποτε κ. Μητσοτάκη, αφού δεν είναι αναρτημένο-όπως θα έπρεπε- στο γαλλικό Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών; Αυτή τη φορά κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορέσετε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Οπότε σας ρωτάμε για ακόμη μια φορά: Τι είναι αυτό που σας ανάγκασε να λάβετε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο, αποκρύπτοντας την κατοχή μετοχών σε μια εταιρεία με έδρα την αλλοδαπή, γεγονός που δεν επιτρέπεται βάσει νόμου; Ποια περιουσιακά στοιχεία κρύβει η SCI Personal Ventures, η οποία ουδέποτε έχει ελεγχθεί επί της ουσίας; Ποιο μυστικό κρύβει η γαλλική εταιρεία, που σας ανάγκασε να διακινδυνεύσετε τόσο πολύ;

Εξακολουθούμε να περιμένουμε τις απαντήσεις σας κ. Μητσοτάκη. Ας είναι και σε ένα κουρελόχαρτο, σαν αυτό που παρουσιάσατε σήμερα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ